2014.07.07.

Kiteljesedett BITE kínálat

A Bakery Café és a Sausage & Beer után elindult a magyar gasztro-vállalkozás legújabb koncepciója, a Food Truck.

A megújult Madách téren, stílusos külsővel kialakított egységgel begördült a magyar gasztro-vállalkozás harmadik tagja, a BITE Food Truck - a friss alapanyagokból készült perecek és csigák, valamint speciális hot-dogok újragondolt változatával teljessé vált a BITE család kínálata. A mobil egység termékeinek alapgondolata ugyanaz, mint a másik két üzleté: adalékmentes alapanyagokból, friss, helyben készült ennivalókat kínál. A termékkészítés itt is a vendég szeme előtt történik.

BITE Food Truck @Madách tér, Budapest Fotó BITE

A BITE Food Truck egy 8 méter hosszú, 2,5 méter széles, 3 méter magas egyedileg épített mobil egység, amely a friss termékek elkészítéséhez minden eszközzel fel van szerelve. Megjelenését a letisztult vonalak és egyszerű, praktikus dizájn jellemzi.

A food-truck a street food egyik népszerű szegmense, ennek igényes formája Nyugat-Európában és a tengerentúlon is nagy sikernek örvend. A mozgó éttermi egység háttérkonyhával vagy anélkül is képes minőségi meleg étel kiszolgálására az utcán vagy egy-egy rendezvényen. Képes működni a víz- és csatorna-hálózatról, de a közművek nélküli működése is megoldott, mivel saját vízkészlete és szennyvíztartálya is van. Ebben az esetben mindössze áramra van szükség az üzemeltetéséhez.

BITE Food Truckkal a jövőben várhatóan találkozhatunk majd a nagyobb fesztiválokon és szabadtéri eseményeken, valamint a vállalat rendszeresen szervez országos turnékat, illetve interaktív megjelenéseket is a nagyobb városokban. Budapesten, a most elindult első mobil egység a tervek szerint egy másodikkal egészül majd ki – a gyorsétterem hálózat ezzel a két állandó Food Truckkal fedné le a főváros forgalmasabb helyszíneit.

Ez a mobil koncepció elsősorban a fesztiválok és forgalmas sétálóutcák, turisztikai csomópontok igényeire termett, arra, hogy jó minőségű ételt gyorsan, frissen, helyben tudjunk elkészíteni, majd azt a vendégek egyszerűen, kézben elfogyaszthassák” – mondta el Riffer Károly operatív igazgató. A Food Truck ennek megfelelően kialakított, kereslethez igazodó termékkínálatában az újragondolt harapnivalót az igényes, helyben sütött és ezúttal bundába csavart kolbászok jelentik, valamint finom, édesebb íz világú tekercsek és sós perecek. Az ételek mellett a bőséges italkínálatban kávékülönlegességek, teák, joghurtok, sörök és a Nobilis pálinkaház legjobb nedűi is megtalálhatók.

A 2013 februárjában útjára indított gasztro-vállalkozás számára egy új gyorséttermi szegmens meghonosítása a cél. Az expanziós tervek kapcsán Riffer Károly elmondta: „5 év alatt összesen 8 saját egységet szeretnénk, illetve cél, hogy Magyarország minden megyeszékhelyén és a nagyobb városokban jelen legyünk. Így a saját éttermek és kávézók mellett 10-12 franchise üzlettel számolunk középtávon.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank