Hamarosan új IKEA nyílhat Budapesten

Az új ’IKEA BUSINESS’ szolgáltatás keretein belül vállalkozások számára kínálnak személyes lakberendezési tanácsadást és tervezést.
Csütörtök
2012.04.26.
A legismertebb svéd lakberendezési hálózat közeli tervei között szerepel egy harmadik áruház felépítése a fővárosban.
 

Az IKEA magyar leányvállalata 2011-ben is sikeres pénzügyi évet zárt. A vállalat sajtóközleményéből kiderül, hogy az előző évhez képest 4.8%-al nőtt a bevételek összege - elérve a 33.77 milliárd forintot. A két magyarországi áruházat összesen 2.7 millió vásárló látogatta az év során, ami 4.2%-al több mint 2010-ben. Andrew North, az IKEA Magyarországért, Csehországért, és Szlovákiáért felelős regionális ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az adott eredmények alapján következő lépésként egy új áruház felépítésére összpontosítanak, amely sajtóhírek szerint Soroksáron épülne fel.

Az IKEA nemzetközi eredményei is hasonlóan jól alakultak Magyarországéhoz. A vállalat nettó nyeresége 2,97 milliárd euró volt, ami 10.4%-os emelkedést jelent. A megnövekedett bevételekből megduplázná a vezetőség a vállalat beruházásait az idei évben.
– A 2011-es pénzügyi évben mind a már létező, mind pedig az újonnan megjelenő piacokon is tovább fejlődtünk, hét új áruházat nyitottunk, és 4000 új munkatársat üdvözöltünk köreinkben. A nyereségünket visszaforgatjuk a vállalatba, ami hosszú távú újítást tesz számunkra lehetővé. – nyilatkozta sajtóközleményben az IKEA csoport elnök-vezérigazgatója, Mikael Ohlsson.

Az idei tervekről Andrew North a következőket mondta: - A 2012-es évben és azt követően a legfontosabb tényező az lesz számunkra, hogy segítsünk az embereknek más szemszögből látni saját otthonukat, és felkeltsük a lakberendezés iránti érdeklődésüket. Emellett figyelmünk középpontjában továbbra is a 2012-es pénzügyi év kezdetén indult IKEA BUSINESS programunk fejlesztése áll majd, melynek termékei és szolgáltatásai kis és közepes vállalkozásoknak szólnak.

(a.c.)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban