Mortimer English Klub 2.0

Az ideális franchise partner vagy mester franchise átvevő profilja rendkívül sokrétű, ideális partnerek lehetnek angolul beszélő vállalkozók, magánszemélyek, nyelvtanárok, magánóvodák, -iskolák és már működő nyelviskolák is.
Hétfő
2014.06.30.
Újjáépítené magyarországi hálózatát a Mortimer. Mester átvevőt és egyéni franchise partnereket is keresnek.
 

A német alapítású Mortimer angolnyelviskola hálózat 1999-ben indította el franchise rendszerét hazai piacán. Mára – több mint 300 nyelviskolával – a Németországban működő közel 1000 franchise rendszer között a top 20 franchise hálózat közé tartozik a márka. 2008-ban kezdődött meg a franchise hálózat nemzetközi expanziója, aminek során négy év alatt 20 országban indították el a franchise rendszert helyi franchise partnerek és mester franchise átvevők bevonásával. A Mortimer egyik első külföldi terjeszkedése Magyarország irányába volt, ahol sikeresen elindult a nyelvoktatás és a franchise hálózat fejlesztése, még a gazdasági válság nehézségeit is sikeresen vészelték át. Tavaly azonban a franchise hálózat építése abbamaradt, és „Egy szerencsétlen vis major miatt a magyarországi hálózat gyakorlatilag megszűnt” – mondta el dr. Jánosi István, a Mortimer English Club magyarországi képviselője, és hozzátette – „a kedvező magyarországi tapasztalatok miatt a Mortimer tulajdonosai úgy döntöttek, szeretnék újból megcélozni és felépíteni a magyar piacot, itthoni partnerek bevonásával.

A Mortimer saját know-how alapján működő nyelviskolái három korcsoportot céloznak meg saját maguk által kidolgozott, az évek során mind tovább fejlesztett tankönyveikkel, cd-ikkel, oktatási segédanyagaikkal és játékos módszertanukkal: 2-8 éves gyerekek, 8-18 éves diákok, 18-99 éves felnőttek. Az angol nyelvi oktatás jellemzően kis csoportokban (6-8 fő) folyik, elsősorban a Mortimer által meghatározott követelményeknek megfelelő nyelviskolákban (amik lehetnek lakások is), illetve óvodákban, munkahelyeken, de lehetőség van kisebb csoportos, illetve egyéni oktatásra is.

Magyarországon a Mortimer elsősorban olyan mester franchise partnert keres, aki – a Mortimer know-how és sztenderdek alapján – egy országos Mortimer English Club hálózatot építene ki, és működtetne franchise partnerek bevonásával. A mester franchise átvevő (a megadott kereteken belül) maga választhatja ki franchise partnereit, valamint a képzésükről és a Mortimer know-how nyelvtanároknak történő átadásáról is ő gondoskodik.

A mester franchise lehetőség mellett, egyéni franchise partnerként is lehet csatlakozni a hálózathoz, és közvetlenül a német tulajdonosok irányítása mellett működtetni Mortimer nyelviskolát Magyarországon, ahol a franchise partner általában nem csak ”vezeti” vállalkozását, de jellemzően oktat is.

A franchise licencjogok megszerzésének díja Magyarországon, egyéni franchise partner esetén 7 ezer euró, mester franchise átvevő esetén pedig 50 ezer euró. Az öt évre szóló (és további öt éves ciklusokban hosszabbítható) franchise együttműködés során havi franchise díjat és marketing hozzájárulást fizetnek a partnerek. Árbevételük a nyelvórák bevételén kívül a tankönyvek, oktatási anyagok értékesítéséből is származik.

A vállalkozó szellemű érdeklődők, jelöltek egy tárgyalásos folyamat eredményeként válhatnak franchise partnerré vagy magyarországi mester franchise átvevővé, amelyet megelőzően széleskörű, mindenre kiterjedő információt kapnak a rendszer jellemzőiről. A franchise szerződés aláírása után komoly képzésben részesülnek, a működés folyamán pedig folyamatos szakmai, módszertani, marketing és vállalkozási támogatást kapnak a tulajdonos német cégtől.