Az Auchan további hat új benzinkutat tervez megnyitni, a cél, hogy minden hazai áruháza mellett legyen töltőállomás is.
Hétfő
2014.06.23.
5 milliárd forint értékű beruházást tervez az Auchan 2014-ben Magyarországon. Minden áruház mellett lesz töltőállomás is.
 

Az Auchan Magyarország Kft. az idén 5 milliárd forint beruházást valósít meg Magyarországon, az összeg felét a meglévő áruházaik mellé tervezett hat új üzemanyag-töltőállomás létesítésére szánja” - mondta el Dominique Ducoux a cég vezérigazgatója Szolnokon, az ottani Auchan áruház mellett elkészült (sorrendben tizenkettedik) önkiszolgáló töltőállomás átadásán. A cégvezető hozzátette, az idei első beruházás a szolnoki, amelyet a fóti és szegedi áruházak melletti benzinkutak követnek majd.   

Dominique Ducoux kiemelte, hogy az elmúlt években a legnagyobb kihívást a 7 Cora üzlet 2012-es felvásárlása jelentette, de tavaly már az erősödésé volt a főszerep – 19 áruházzal országossá bővült az üzletlánc. Egy korábbi, márciusi tájékoztatón a vezérigazgató kifejtette, hogy a társaság még a múlt évben sem volt nyereséges, 2013-mas vesztesége 6,3 milliárd forintot tett ki, valamivel kevesebbet a 2012-es 10 milliárd forintosnál. A vezérigazgató szerint az idei év lehet az első az Auchan Magyarország Kft-nél, amely némi nyereséget hozhat. A cégnél úgy számolnak, hogy az eredmény nulla körül mozoghat ebben az évben.

Az Auchan Magyarországon 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 19 egységgel rendelkezik. 2012-ben az áruházlánc forgalma 300, 2013-ban már 324 milliárd forint volt, az áruházak közel 40 millió vásárlót szolgáltak ki évente. Az Auchan az elmúlt 16 évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon és közel 7000 főt foglalkoztat jelenleg.