A BodyConcept márka mellett a DepilConcept franchise-t és a BodyConcept esztéta Iskolát birtokló Concept csoport az elmúlt nyolc évben, három kontinensen több mint száz központot nyitott – a szomszédos országok közül Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is jelen van már a hálózat. A franchise partnerek aránya, az új üzletnyitók között 90 százalékos.
Csütörtök
2014.06.12.
Újabb európai piacokat hódít, és egyedi franchise ajánlatával Magyarországra is betörne a Concept csoport.
 

Újabb piacokat hódított meg a BodyConcept és DepilConcept márkákat birtokló Concept Csoport a közelmúltban, a vállalat megkezdte működését Olaszországban és Nagy-Britanniában is, köszönhetően a Terület-fejlesztő (Area Developer) szerződéseknek helyi képviselőkkel. Így mostantól mindkét piacon van lehetőség egyéni franchise üzletek megnyitására, már 23 ezer eurós befektetéstől. A hálózat Magyarországon is keres partnereket, mind egy szalonért felelős franchise partnerek, mind pedig a márka fejlesztését az ország egész területén vezénylő mester franchise partner személyében.

Mostanában van ok az ünneplésre a Concept csoportnál, ugyanis a brit és olasz piacra lépést megelőzően számolt be 2013-mas eredményeiről a vállalat. A hálózat mindkét márkája jól teljesített, a BodyConcept franchise átvevők forgalma 21 százalékkal nőtt a tavalyi évben, míg 2014 első negyedévében 31 százalékos növekedést jelentettek a partnerek. A DepilConcept esetén a tavalyi év során 3,5 százalékkal, az idei első negyedévben pedig 18 százalékkal növekedett a franchise átvevők egyesített forgalma. Külön okot adott az ünneplésre az is, hogy az egyik BodyConcept szalon – a hálózat történetében először – átlépte az 50 ezer eurós (kb. 15,5 millió forintos) havi forgalmat.

A BodyConcept szalonok minden korosztály számára kínálnak legújabb technológiás esztétikai, kozmetikai és hajkezelési szolgáltatásokat, valamint különböző szépségápolási és egészségügyi tanácsadást. Az első szalont nyolc évvel ezelőtt alapították Portugáliában egyfajta válaszként a változó fogyasztói igényekre és annak érdekében, hogy megszüntessen egy piaci rést, létrehozva egy olyan professzionális szépségközpontot, amely elérhető áron nyújtja szolgáltatásait.

A Concept csoport másik márkája a DepilConcept, amely a szépségközpontok működtetéséből szerzett tapasztalatokon alapszik és innovatív szőrtelenítési, valamint fototerápiás eljárásokat kínál. A BodyConcept Portugália egyik legdinamikusabban fejlődő hálózata, a DepilConcept-et pedig már 2011-ben az ország Top 10 franchise listájába rangsorolták.

Mindkét márka expanziós tervei között szerepel Magyarország, így hazánkban is elérhető a portugál hálózat franchise ajánlata. Sőt, a tavalyi év vége óta – egyedülállóan Magyarországon – már nem követelménye a franchise partnerré válásnak a mesterjogok megvásárlása, viszont továbbra is együtt jár a teljes támogatási rendszerrel az átvevők számára. Egyéni franchise átvevőként a BodyConcept franchise csomag 23 500-50 000 eurós befektetést igényel, de egy egyéves mesterjog-opció vásárlásával is van lehetőség az esztétikai- és szépségközpont elindítására.

A DepilConcept franchise rendszerben a partnereknek nem kell havi franchise díjat vagy royalty-t fizetniük, ahogy nincs reklám költség sem, mégis számíthatnak a központ folyamatos szakmai, üzletviteli és marketingtámogatására, valamint részt vesznek a kezdeti, majd időközönkénti oktatásokon. – „Ez több mint meggyőző érv a csatlakozás mellett” – fűzte hozzá a DepilConcept márkát tulajdonló BodyConcept csoport egy képviselője. A különböző befektetői, vállalkozói igényeknek megfelelően, a DepilConcept licencek már 12.500 és (a mester jogot jelentő) 75.000 euró közötti kezdőtőkével elérhetőek.