2014.06.11.

Forradalom a szennyvíztisztításban

A hazai franchise partner megtalálása után Magyarországra is megérkezik a szennyvíztisztítást forradalmasító Applied CleanTech rendszere.

Az Applied CleanTech vállalat megkötötte első magyarországi franchise szerződését egy SRS (Sewage Recycling System) rendszer kiépítéséről magyarországi szennyvíztisztító létesítményekben. A cég hazai franchise partnere a budapesti székhelyű Szennyvíz-újrahasznosító Kft., és az első rendszer októberben érkezik meg hazánkba – számolt be a Budapest Business Journal. Magyarországon a szennyvíztisztító ágazat éves forgalma több mint százmillió euró (kb. 30 milliárd forint), aminek jelentős csökkenését várják – a mostani, 10,5 millió eurósra becsült befektetés segítségével – a következő öt évben.

SRS folyamatábra Fotó Applied CleanTech (ACT)

Az Applied CleanTech (Mexikóban, Skóciában, Hollandiában és Izraelben már szolgálatba állított) rendszere egyrészről a szennyvíztisztítás problémájára hivatott megoldást nyújtani, másrészről arra, hogy magas minőségű nyersanyagokat állítson elő helyi felhasználásra – mindezt pedig úgy, hogy csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Az új technológia használatával a rendszer jelenős csökkenést képes eredményezni a szennyvíztisztító létesítmények energiafelhasználásában és működési költségeiben, csökkenti a salakanyag mennyiségét, minimalizálja az üvegházhatású gázok kibocsátását és újrahasznosítja a szennyvizet – egy, a műanyag- és papíriparban használt alapanyagot, Recyllose-t kinyerve. A folyamat végén a szilárd hulladékok tiszta, környezetbarát, magas energiapotenciállal rendelkező nyersanyagokká alakulnak át, ami a létesítményt zöldenergia-termelővé teszi, valamint 30 százalékkal növeli a feldolgozó kapacitást. A vállalat üzleti modellje lehetővé teszi a minden funkciót magába foglaló gépek megvásárlását, illetve hosszú távú együttműködést is.

A szennyvíztisztítás jövője képessé tenni egy gazdaságot arra, hogy támaszkodni tudjon a szennyvízből újrahasznosított és kinyerhető értékes nyersanyagokra” – mondta el Dr. Rafael Aharon, az Applied CleanTech alapítója és ügyvezető-igazgatója. Jelenleg a vállalat előrehaladt tárgyalásokat folytat további országokkal is a magyarországihoz hasonló projektek kialakításához világszerte.

Az egyedi fejlesztés egyrészről a szennyvíztisztítás problémájára hivatott megoldást nyújtani, másrészről, hogy magas minőségű nyersanyagokat állítson elő helyi felhasználásra – mindezt pedig úgy, hogy csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. Az Applied CleanTech rendszere már működik Mexikóban, Skóciában, Hollandiában és Izraelben, valamint a következő hónapban érkezik meg Kanadába.

Az Applied CleanTech világszerte folyamatosan keres olyan üzleti és franchise partnerek, akik osztoznak a vállalat víziójában, miszerint a szennyvízfelhasználás ”forradalmáraiként” szennyvizet alakítsanak át nyereséges alapanyagokká. Az ideális partner egy olyan, vállalkozói szellemmel megáldott független disztribútor, aki képes egy új üzlet kiépítésére az egyre növekvő környezetbarát- és fenntartható technológiák területén. 

Forradalom a szennyvíztisztításban

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank