A franchise és foci találkozása

2013 végén a Dunkin’ Brands világszerte 11.000 Dunkin’ Donuts és 7.300 Baskin-Robbins étteremmel rendelkezett, melyek közel 100 százalékát franchise partnerek működtetik. 2014-ben 685-800 új üzletet terveznek nyitni világszerte.
Csütörtök
22.05.2014
A Liverpool Football Club ”ízletes” partneri szerződést kötött a világ egyik legnagyobb gyorséttermi hálózatát üzemeltető Dunkin’ Brands csoporttal.
 

A Liverpool Football Club (LFC) bejelentett egy többéves partneri szerződést a Baskin-Robbins (a világ legnagyobb különleges jégkrém franchise hálózata) és a Dunkin’ Donuts (az egyik legnagyobb kávé és pékáru franchise) márkákat tulajdonló Dunkin’ Brands csoporttal. A megállapodás értelmében a Baskin-Robbins lesz a klub hivatalos jégkrém szolgáltatója, a Dunkin’ Donuts pedig a hivatalos pékpartner és kávé-italellátó. Billy Hogen, a Liverpool kereskedelmi igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk az összefogásnak a világ egyik legikonikusabb nevével, a Dunkin’ csoporttal és mindkét márkájukat nagy szeretettel köszöntjük az LFC családban.

A Dunkin’ Donuts a kilencvenes évek közepén már próbálkozott a nagy-britanniai piacra lépéssel, de a gyenge eredmények miatt végül kivonult a piacról (ahogy tette ezt Magyarországon is). Nemrég azonban – a megugró kereslet miatt – visszatért a szigetországba, jelenleg három éttermet üzemeltetnek franchise partnerek.
A Baskin-Robbins hálózatnak jelenleg 100 üzlete van Nagy-Britanniában. A franchise lehetőség elsősorban 300 ezer angol fontos (kb. 110 millió forint) likvid tőkével rendelkező befektetőknek szól, több éttermet is tartalmazó portfólió kialakításához. Egy tipikus – öt üzlettel rendelkező – átvevői terület rendelkezik a potenciállal, hogy már a kereskedés első teljes évében egymillió fontos forgalmat generálhat.

A nagy-britanniai terjeszkedés mellett a Dunkin’ Brands egyúttal bejelentette azt is, hogy 2014-ben világszerte 685-800 üzletet terveznek nyitni. A vállalat elmondta, hogy ez az expanzió még szélesebb márkaismertséget fog biztosítani a franchise partnereknek és még nagyobb számú új étterem megnyitásában lesz segítségre. „Hisszük, hogy az erős éves növekedésünk egyik lényeges eleme az a fegyelmezett megközelítés, amivel következetesen fejlesztjük a franchise partnerek üzleti lehetőségeit” – mondta el Nigel Travis, a Dunkin’ Brands ügyvezető-igazgatója.

2013 végén a Dunkin’ Brands világszerte 11.000 Dunkin’ Donuts és 7.300 Baskin-Robbins étteremmel rendelkezett, melyek közel 100 százalékát franchise partnerek működtetik. A Canton-i (Massachusetts, USA) székhelyű vállalat franchise átvevőinek értékesítése nagyjából 9,3 milliárd dollárt tett ki a tavalyi évben. 


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013