2014.04.28.

Az alkohollal nőne még nagyobbra a kávéóriás

Alkoholt is tartalmazó éjszakai menüvel növelné forgalmát a Starbucks. Több ezer kávézóban is bevezethetik.

A Starbucks több ezer üzletébe bevezetheti az éjszakai alkohol és snack menüjét, ami többek közt tartalmaz bacon-be tekert falatokat és vörös bort is – mondta el egy interjúban Troy Alstead üzemeltetési igazgató. Ennek kivitelezése évekig fog tartani. „Elég sokáig és elég piacon teszteltük – ez a program működik” – mondta. „Ahogy az éjszakai menüket az üzletekbe bevezettük, jelentős növekedést tapasztaltunk az értékesítésben a nap ezen szakaszában.

Starbucks hálózat Fotó Starbucks

Az esti ételek és italok – amelyek már kb. 40 üzletben kaphatóak – nem működnek majd minden Starbucks kávézóban, tájékoztatott Troy Alstead. Ez a koncepció ugyanis elsősorban olyan városi környékeken, más éttermek és színházak közelében sikeres, ahol van számottevő éjszakai élet.

Elsősorban amerikai forgalmának feltüzelése érdekében a Starbucks egyre több figyelmet fordított a nem-kávé típusú tételek árusítására, úgymint az alkohol, gyümölcslevek, Teavana teák, joghurtok és egytálételek. A kávéóriás – amely nemrég bejelentette azon hosszú távú tervét, hogy 100 milliárd dollárra duplázza piaci értékét – a menün kívül folyamatosan fejleszti hűségprogramját és mobil applikációit is. A hónap elején a Starbucks elmondta, hogy hamarosan neki kezdenek egy olyan alkalmazás tesztelésének, amellyel a vásárlók előre rendelhetnek okos telefonjukkal.

A vállalat először 2010 októberében árusított alkoholt az egyik Seattle-i üzletében. 2012 januárjában további 25 lokációra terjesztette ki a tesztelést Chicagóban, Atlantában és Dél-Kaliforniában. Chicagóban a délután 4 óra utáni menü tartalmaz olyan ételeket is, mint a gombás makaróni és sajtos, csirkés falatkák, de van Chardonnay és csoki fondue is.

Az esti ételek és italok – amelyek már kb. 40 üzletben kaphatóak – azért nem működnek majd minden Starbucks kávézóban, tájékoztatott Troy Alstead. Ez a koncepció ugyanis elsősorban olyan városi környékeken, más éttermek és színházak közelében sikeres, ahol van számottevő éjszakai élet.

Ma a Starbucks hálózat 61 országban van jelen, és a tavaly februárban sok idő után végre a franchise felé forduló hálózat több mint húszezer kávéházzal rendelkezik világszerte. Magyarországon – a vártnál valamivel később – 2010-ben jelent meg a kávé hálózat, legutóbbi (kilencedik) kávézóját tavaly nyáron nyitotta meg.

Az alkohollal nőne még nagyobbra a kávéóriás

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank