2014.04.07.

Biztató első év, folyamatos expanzió

„Már alig több mint egy évvel az indulás után nagyon látványos érdeklődést tapasztalunk” – számolt be Pólus András, az új magyar gyorséttermi márka, a BITE ügyvezetője.

Miben különleges, miben más a BITE, mint a többi gyorséttermi koncepció?
A BITE koncepciót elsősorban a gondosan válogatott, adalékmentes alapanyagok, az egyedi pék- és cukrásztermékek, azok a vendég szeme láttára, helyben történő, kézi elkészítésmódja, valamint a ”trendi”, látványos megjelenés teszi különlegessé. Mindkét koncepció, a BITE bakery café és a Sausage & Beer is egy újfajta gyorséttermi szegmenst képvisel, amennyiben nyugati típusú és hagyományos magyar gasztronómiai, vendéglátós elemeket ötvözve, a lehető legszélesebb fogyasztói réteg elérését és igényes kiszolgálását célozza meg.

Pólus András - BITE Fotó BITE bakery café

„A végcél, hogy franchise átvevőinknek a teljes know-how-t átadjuk, a pénzügyi ismeretektől kezdve, a HR technikákon, ügyfélkezelésen át a beszállítókkal való kapcsolattartásig mindent. Ez a partnereknek is egy nagyobb fokú biztonságot nyújt.”
- Pólus András, BITE bakery café

Több mint egy éve, hogy megnyitott az első BITE bakery café a Nyugatinál. Milyenek az első év tapasztalatai?
A tavaly februári nyitás nagyon jól sikerült, az étterem már a második naptól kezdve profitot termelt, illetve az első hónapban több mint 11 ezer vásárló volt kíváncsi termékeinkre. Mindkét saját üzletünk jól teljesít, így elégedettek vagyunk az éttermek egyéni teljesítményével, de ez még a befektetés és növekedés időszaka, egyelőre minden bevételt visszaforgatunk a vállalkozásba. Elsősorban hálózati szinten szeretnénk fejlődni, egyrészt további saját éttermek nyitásával, másrészt franchise partnerek bevonásával.

Nagyságrendileg mekkora befektetést jelent a franchise partnereknek egy saját BITE bakery café, vagy egy Suasage & Beer étterem elindítása?
A teljes, mindent magába foglaló befektetés egy BITE bakery café esetén kb. 18-20 millió forintot igényel. Nagyságrendileg ugyanekkora a tőkeigénye egy Sausage & Beer étteremnek is, illetve kisebb gépigénye miatt valamivel kevesebb befektetést is jelent. Emellett, ugyan a nyitás utáni kezdeti időszak forgalma és eredménye nagyban függ a felkészülés eredményességétől  (a Nyugati téren lévő üzlet pl. már a második naptól profitot termelt), de az üzleti modellben a teljes befektetés kb. 10 százalékában van meghatározva ennek az időszaknak a finanszírozása.

BITE bakery café BITE bakery café

Nagy hangsúlyt fektetnek a franchise partnerek és dolgozóik képzésére, ami Budapesten, a Nyugati téri központban történik. Hogyan zajlik, illetve mire terjed ki ez a kezdeti oktatás?
Szeretnénk sokat képezni mind jövőbeli franchise partnereinket, mind pedig az üzletben dolgozókat. Az üzletnyitás előtt legalább 1 hónappal részt kell venniük egyhetes tréningprogramunkon, ami vizsgával zárul. Ezalatt az egy hét alatt elsajátíthatnak minden tudást a  termékekről, receptekről, az alapanyagok helyes felhasználásáról, a menedzserek jogairól és kötelességeiről, a helyes ügyfélkezelésről, a belső szabályokról és az általános jogszabályokról is. A végcél, hogy a teljes know-how-t átadjuk, a pénzügyi ismeretektől kezdve, a HR technikákon, szerződés mintákon, ügyfélkezelésen át a beszállítókkal való kapcsolattartásig mindent. Ez a partnereknek is egy nagyobb fokú biztonságot nyújt, így is próbáljuk segíteni a munkájukat.

A BITE koncepció eleve a jövőbeni franchise rendszer kiépítésének tudatában lett kidolgozva. Milyen célokat támasztanak a hazai és nemzetközi expanzió kapcsán?
Terveink szerint 5 év alatt összesen 8 saját egységet szeretnénk, de a legfőbb cél, hogy Magyarország minden megyeszékhelyén és a nagyobb városokban jelen legyünk. Így a saját üzletek mellett 10-12 franchise-zal számolunk középtávon.
Nagyon biztató, hogy már alig több mint egy évvel az indulás után nagyon látványos érdeklődést tapasztalunk. Minden hónapban érkezik megkeresés, és több franchise vagy mester franchise érdeklődővel tartjuk a kapcsolatot úgy Magyarországról, ahogy külföldről is. 

Biztató első év, folyamatos expanzió

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank