2014.03.25.

Újabb piacokon

Mindössze 22 hónap alatt 40 országra terjesztette ki tevékenységét és lett az online ételrendelés nemzetközi piacvezetője a Foodpanda.

Rekordméretű terjeszkedésről számolt be a Rocket Internet támogatását élvező startup, a Magyarországon is robbantó Foodpanda – írja a hvg.hu. Az ételrendelő hálózat az elmúlt két hónapban további nyolc új országgal bővült, ezzel a Foodpanda/Hellofood online ételrendelő felület a Rocket Internet leggyorsabban növekvő vállalkozása.
A Foodpanda 2014 első két hónapjában Algériában, Azerbajdzsánban, Bulgáriában, Horvátországban, Libanonban, Szerbiában, Kazahsztánban és Ugandában vált elérhetővé, és idén még további országokkal bővül a lista.

Foodpanda.hu PrtScr

A Foodpanda online ételrendelő felület 22 hónap alatt 40 országra terjesztette ki tevékenységét, ezzel az elmúlt évhez képest 100 százalékos növekedést ért el. A Magyarországon egy éve jelen lévő cég több mint 22 ezer partneréttermével már az online ételrendelés nemzetközi piacvezetője.

 

Csupán egy évvel a 2012-es májusi indulást követően, a vállalat már 20 országban működött. A berlini központú startup gyors fejlődésének köszönhetően az érintett országokban a Rocket Internet eddigi leggyorsabban terjeszkedő vállalkozásává nőtte ki magát.

Nemzetközi vállalat vagyunk” – mondta Ralf Wenzel, a Foodpanda nemzetközi ügyvezető igazgatója. „Hatalmas piaci előnyt jelent, hogy gyorsan eljutunk új piacokra. A felgyorsult növekedésünk a bizonyíték arra, hogy a modellünk működik, és így egyre több vásárlónk élvezheti az általunk nyújtott kényelmes szolgáltatást. Remek helyi csapataink vannak, és továbbra is keményen dolgozunk azon, hogy termékeinket még több országban elérhetővé tegyük – és persze izgatottan várjuk az új kihívásokat.

A Foodpanda és társmárkája a Hellofood 48 millió dolláros kockázati tőkével indult, amelyet befektetők egy csoportja, többek közt az Investment AB Kinnevik és a Phenomen Ventures biztosított.

 

Forrás: hvg.hu

Újabb piacokon

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank