A négy legújabb romániai Fornetti pékség Temesvár, Bukarest, Marosvásárhely és Botosán városokban nyitotta meg kapuit.
Szerda
2014.03.19.
A Fornetti csak az idei év első két hónapjában 24 pékséget nyitott Romániában – a meglévő közel 800 mellé.
 

Magyarországon, az ország bármely szegletében találkozhatunk Fornetti termékekkel, legyen szó kis- vagy nagytelepülésről, sétálóutcáról, bevásárlóközpontról, metró aluljáróról vagy luxus lakóparkról. De ez nem csak hazánkban van így, hanem például a hálózat elsőszámú külföldi piacának számító Romániában is, ahol (2001-es megjelenése óta) a magyar márka a legelterjedtebb franchise hálózattá nőtte ki magát – és még korántsem érte el határait a vállalat. Csak 2014 első két hónapjában 24 új üzletet nyitott a Fornetti Románia, ami mindenképp azt mutatja, hogy továbbra is nagy az igény a finom pékáruk, péksütemények, croissant-ok, Fornetti mini termékek iránt, és az ország egy hatalmas felvevő piacot jelent.

 

A tavalyi évben a Fornetti Románia folytatta a cég átszervezését, az új értékesítési- és terjeszkedési stratégiák bevezetését, új üzletek nyitásokat, valamint új termékek előállítását és a meglévők fejlesztését.

A Fornetti 2001-ben lépett be a román piacra és jelenleg az egyik legnépszerűbb franchise Romániában. Már több mint 600 Fornetti franchise átvevő tevékenykedik az országban és a vállalat képviselői folyamatosan keresik a további partnereket. „Igaz, hogy az elmúlt tíz évben jelentős változások mentek végbe a piacon, de még mindig vonzóak a Fornetti együttműködési feltételei a vállalkozók számára” – mondta el korábban Tóth Csaba a Fornetti Románia ügyvezetője.

A kecskeméti székhelyű anyavállalat, a Fornetti Kft. 2200 pékséggel rendelkezik Magyarországon, nemzetközi szinten pedig több mint 5000 egység működik a márkanév alatt. A Fornetti 2012. évi nettó árbevétele 12,6 milliárd forint volt, adózás előtti eredménye elérte a 748 millió forintot.