Az Avis szerint 2014-ben a kisebb autók bérlete dominál, és a Magyarországról külföldre utazók is többet bérelnek majd. A cég külföldi bérleteinek száma januárban 50 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.
Szombat
2014.03.08.
Az idei évben várhatóan félmillióval több külföldi turista érkezik majd Magyarországra repülővel, így a szállodák és az autókölcsönzők is mozgalmas évre számítanak.
 

Az idei évben várhatóan félmillióval több külföldi turista érkezik majd Magyarországra repülővel, így a szállodák és az autókölcsönzők is mozgalmas évre számítanak - mutat rá az Avis Autókölcsönző március negyedikei, keddi közleménye. A repülővel érkező turisták számának növekedését a diszkont járatok arányának emelkedése és a fiatal turisták Budapest iránti növekvő érdeklődése okozza.

A cég közleményében Haraszti Géza, az Avis Autókölcsönző magyarországi ügyvezetője kifejti: a fiatal turisták országon belül viszonylag sokat, azonban vegyesen költenek, egyes szolgáltatásokat nem vesznek igénybe. Így például nem bérelnek autót, de étteremben és szórakozóhelyeken, fürdőkben többet költenek.

A szakértő szerint a külföldiek szemében Budapest és az ország olcsó úti célként szerepel. Az "olcsóság" következménye autókölcsönzői szemmel, hogy elsősorban "hátizsákos" turisták érkeznek, akik ha bérelnek is autót, a kisebb járműveket keresik - mondta. Véleménye szerint ezért a flották megfelelő kisautó aránya lehet a sikeresség egyik kulcsa. Az Avis felkészült a megváltozott igényekre és növelte a kisebb járművei számát, így 50 százalékkal tudta javítani ebben a kategóriában a rendelkezésre állását a tavalyi évhez képest - közölte.

Tájékoztatása szerint a hazai autókölcsönző piac kezd helyreállni: a "kevesebb cég - kevesebb autó" trend pozitív irányba mozdította az iparágat. Az egyes kölcsönzők kezdik megtalálni azt a méretet, amellyel eredményesen működhetnek.

Az Avis Autókölcsönző 2013-ban az előzetes adatok alapján 100 millió forint nyereséget ért el, jelenleg 43 dolgozót foglakoztatnak. Idén 3-5 százalékos árbevétel növekedést terveznek. Az Avis csoportot Magyarországon az autókölcsönző mellett az Avis Lease és az Avis Budget Group Business Support Centre képviseli, a három tagvállalat összesen több mint 800 munkavállalót foglalkoztat.

Jelenleg Magyarországon 12 telephellyel rendelkezik az Avis Autókölcsönző, idén két új telephellyel biztosan bővül a cég, de továbbiak nyitása is szerepel a tervek között - ismertette az ügyvezető. Az Avis gépjárműveinek száma 380-400 között van, 15 márka személyautóit, valamint 9 személyes midibuszokat is kínálnak.

A világ 165 országában 5200 autókölcsönzővel az Avis Car Rental és annak leányvállalatai működtetik a világ egyik legjobban ismert gépjárműbérlési márkanevét. Az Avis tulajdonosa az Avis Budget Group, Inc. (NASDAQ: CAR), mely a márkanevet világszerte működteti, és licencszerződéssel használatba adja.