A dolgozók – a lánc standardja alapján - franciaországi tréningeken vesznek részt, hogy első kézből sajátítsák el a Buddha Bar követelményeit.
Szerda
2012.04.18.
Egyedi berendezésű luxusszállodává alakították át a Klotild-palotát. A Buddha Bar Hotel budapesti egysége várhatóan tavasszal nyílik.
 

Prága után másodikként a budapesti Klotild Palota épületében nyílik tavasszal a luxus színvonalat képviselő, ötcsillagos Buddha Bar Hotel új szállodája. A több mint 100 szobával és lakosztállyal rendelkező hotel üzemeltetésének jogát a tizenöt éve alapított Mellow Mood Group szerezte meg, mely cégcsoport mára meghatározó szerepet tölt be a magyar turizmusban. A szállodalánc egyedi arculatát francia elemekkel tűzdelt ázsiai belsőépítészeti megoldások jellemzik, melyek új színt hoznak a magyar szállodaiparba.

1996-ban a „George V Eatertainment” létrehozta Párizsban első olyan éttermét, aminek stílusjegyei a kifinomult előkelő vendéglők hangulatát ötvözték a lounge-ok meghitt atmoszférájával. Az ötlet nagy sikert aratott, és mára világszerte több brand-el is működtetik hasonló koncepcióra épülő vendéglátó egységeiket. Az ezek közül legelterjedtebb Buddha-Bar imázsára alapozták a Buddha Bar Hotels márkát. Az első már üzemel Prága városközpontjában, az Óvárosi téren, mely 2009. januárban nyitotta meg kapuit és mondhatjuk, hogy a koncepciónak nem csak európai, de globális próbája is egyben.

A szálloda igazgatója, Daniel Penet elmondta, hogy a Buddha Bar arculatának legfontosabb alkotórészei - a magas színvonalú üzemeltetési folyamatokon kívül – a sajátos Food & Beverage koncepció, az egyedi világítás és a meghatározott zenei világ. Ezek az elemek vitathatatlanul egyedülálló atmoszférát kölcsönöznek a hotelnek. – Már most vannak olyan vendégeink, akik csak azért utaznak Budapestre, hogy szállodánkban szállhassanak meg, tehát egy újfajta trend látszik megvalósulni, azaz nem a desztinációt választják ki elsősorban a vendégek, hanem a termék az, ami vonzóvá teszi számukra a magyar fővárost. – nyilatkozta Daniel Penet. Továbbá azt is elmondta a francia származású igazgató, hogy elsősorban külföldi vendégforgalomra számítanak, de reményeik szerint a hotel éttermei és bárjai a magyar közönség körében is hamar népszerűvé válnak.

A Buddha Bar Hotel többek közt Párizsban, Panamában, Abu Dhabiban és Mexikóban is nyit szállodát a közeljövőben.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró