Egy befektetői szemináriumon Chris Bush, a Tesco Nagy-Britanniáért felelős igazgatója hangsúlyozta, hogy az F&F csak a brit piacon több mint egymilliárd fonttal járul hozzá az értékesítésekhez, és továbbra is jelentős potenciált látnak benne. A nemzetközi expanzió elsősorban franchise megállapodások útján történik.
Kedd
2014.03.04.
Az F&F ruházati franchise a Tesco birodalom növekedésének egyik fontos motorjává nőtte ki magát.
 

Nagy-Britannia legnagyobb kiskereskedője, a Tesco által forgalmazott F&F ruházati márka bejelentette, hogy megnyílt az első önálló (Tesco áruházon kívüli) üzlete a Fülöp-szigeteken, amellyel már húsznál jár azon országok száma, ahol önálló üzlettel is jelen van a hálózat. A 2001-ben Nagy-Britanniában és Írországban útjára indított F&F egy helyi franchise partnere, a Stores Specialist Inc egyből három üzletet is megnyitott a Fülöp-szigeteken, összesen tízzel a tervben.

„Az új üzletek – ahogy jelenlegi nyitásaink is a Közel-Keleten – jól mutatják, hogy mennyire elkötelezettek vagyunk az F&F egy igazán nemzetközi és megfizethető divatmárkává fejlesztése mellett” – mondta el Jason Tarry, F&F vezérigazgató, utalva egyúttal a közelmúltban (szintén egy helyi franchise partner, az Al Futtaim által Dubaiban, Bahrain-ban és Jordánban) megnyitott üzletekre.

Az F&F és a Tesco vezetésnek minden oka megvan az optimizmusra, ugyanis az F&F értékesítések Nagy-Britanniában már 2012-ben meghaladták az 1 milliárd fontot, ami egy 9 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Tavaly, csak a második negyedévben 8,6 százalékkal bővült a forgalom, az évvégén pedig, a karácsonyi időszak alatt egyenesen szárnyalt a márka.

Hasonló ütemben zajlanak a nemzetközi üzletnyitások is. Az első önálló F&F franchise üzletek 2012 májusában nyitották meg kapuikat Szaúd-Arábiában. 2013 májusában a kiskereskedő-óriás kiterjesztette ruházati márkáját új piacokra a Közel-Keleten és Ázsiában, valamint bejelentette, hogy további 50 üzlet nyitását tervezi a következő öt évben. Öt hónappal később, a csoport kilenc üzletet nyitott meg Európában – Svájcban és Gibraltáron, majd következett Lengyelország és Csehország.

A mostani, Fülöp-szigeteki megjelenés kapcsán felszínre került, hogy az F&F már az orosz piacon fontolgatja az üzletnyitás lehetőségét. Magyarországon, Tesco áruházon kívüli üzletnyitást leghamarabb 2014 szeptemberében várhatunk.