2014.02.25.

Bővülő vendégkör

Tavaly 13 százalékkal nőtt a Subway forgalma Magyarországon – köszönhetően az étteremnyitásoknak, amit idén is hasonló lendülettel folytat az étteremlánc.

Erős évet tudhat maga mögött a Subway a magyar piacon. Köszönhetően az éttermek számának növekedésének a gyorsétterem lánc vendégköre és forgalma is bővült – utóbbi 13 százalékkal előző évhez képest. Különösen jól sikerült az évvége, előbb novemberben az Oktogonnál lévő Subway étterem Metro dekorációval történt felújítása fejeződött be és már új vezetés alatt újra fogadja vendégeit, majd december 14-én megnyílt a hálózat 14. étterme Szegeden, a helyi lakosok és a külföldi egyetemisták nagy örömére. A hazai expanziónak úgy néz ki az idei év sem parancsol megálljt: január 19-én nyílt egy sziget kialakítású Subway étterem az Alleé Üzletközpont ételudvarában, a következő két hónapban pedig egy-egy étteremnyitásra biztosan számíthatunk.

Subway @Allee_Budapest Fotó Subway

Március elején, az Astoriánál nyitja meg kapuit a következő – összességében hazánkban a 16. – Subway, majd április elején a Deák Ferenc utcában számíthatunk étteremnyitásra.

Március elején, az Astoriánál nyitja meg kapuit a következő Subway étterem, az East-West Business Center aljában. Az étteremnek van bejárata a Rákóczi útról, valamint az épület udvaráról is, így kívülről betérő vendégeket és az épületben dolgozókat egyaránt kiszolgál majd. Április elején a Deák Ferenc utcában, az ún. Fashion Street-en, több neves étterem mellett nyílik Subway, amely a hazai vendégek mellett nagyszámú turistát is vendégül lát majd.

„Célunk, hogy Budapesten ez évben még legalább 2 éttermet nyissanak új vagy meglévő franchise partnereink. Pécs városával már körvonalazódik egy együttműködésünk, melynek keretében a Subway franchise partnereket talál a városban, Pécs belvárosa pedig Subway éttermekkel gazdagodhat. Célunk továbbá, hogy legyen Subway gyorsétterem Győr, Szombathely, Kecskemét városában is. Turisták által látogatott üdülőhelyeken, pl. Hévízen is szeretnénk nyitni” – mondta el szerkesztőségünknek Sampers Katalin, a Subway magyarországi képviselője.

Ahogy azt Sampers Katalin egy korábbi interjúban elmondta, a gyorsétterem hálózat hosszú távú tervei értelmében 2020-ig közel 100 Subway étterem fog működni Magyarországon. Helyszíntől és mérettől függően 80,000–190,000 euró közötti kezdő befektetésre van szükség egy saját Subway elindításához.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank