Árvai Eszter elmondta, hogy Soroksáron már megvásárolták a harmadik áruház telkét, de az építésnek még nincs kitűzött időpontja. Az e-kereskedelmet 2016-tól kívánja bevezetni Magyarországon az IKEA.
Szerda
19.02.2014
A tavalyi pénzügyi évben 21,9%-os piaci részesedést ért el hazánkban az IKEA. Soroksáron nyílhat a 3. áruház, online pedig 2016-tól vásárolhatunk.
 

Úgy tűnik, a két hazai IKEA áruház is kivette a részét az IKEA csoport rekordot jelentő, 2013-mas pénzügyi évben elért értékesítéséből, ugyanis „az IKEA Magyarország árbevétele a tavaly augusztus végén zárult pénzügyi évben 2,49 százalékkal, 35 milliárd forintra nőtt az előző évihez képest” – tudatta Árvai Eszter, a budaörsi áruház igazgatója kedden sajtótájékoztatón. „A magyar lakberendezési piacon 21,9 százalékos az IKEA részesedése, amelyet öt éven belül 25 százalékra növelnének” tette hozzá az igazgató, és kiemelte, hogy a két magyarországi áruházat 1 százalékkal többen, összesen 4,5 millióan keresték fel az elmúlt pénzügyi évben.

A céginformációban megtalálható mérlegben szereplő adatok szerint az elmúlt pénzügyi évben a bérköltség 1,7 milliárd forintot tett ki. A mérleg szerinti eredmény pedig 21,6 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi 101,8 millió forinttal.

A budapesti áruházban tavaly 1,2 millió eurós, míg a budaörsiben 4 millió eurós beruházást hajtott végre a társaság. A két áruházban foglalkoztatottak száma 600, de a soproni, faipari termékeket gyártó IKEA Industry Kft.-ben további 550 embernek adnak munkát. A cégjegyzékben csak a 2012-es mérlege található ennek a leányvállalatnak, ebben 14,1 milliárd forint árbevétel szerepel, 500 millió forint mérleg szerinti veszteség mellett.

Árvai Eszter elmondta, hogy Soroksáron már megvásárolták a harmadik áruház telkét, de az építésnek még nincs kitűzött időpontja. A teljes IKEA csoport évi 15 áruházat épít.

Kérdésre válaszolva az éttermek részesedését a forgalomból, 5 százalékban adta meg az igazgató.

Forrás: MTI


népszerű a fórumban