2014.02.10.

A KFC Svédországba tart

A gyorsétterem-lánc készen áll a svédországi megjelenésre, az országban évente 5-6 új éttermet tervez a hálózat.

A KFC bemutatkozása a svéd piacon annak a megállapodásnak az eredménye, amelyet a KFC tulajdonos Yum! Brands kötött a svéd Nordic Service Partner (NSP) franchise csoporttal. A megállapodás értelmében az NSP megszerezte a KFC franchise jogokat Svédországban, s idén valamikor megnyitja az első KFC éttermet Stockholmban. „Nem tudjuk még pontosan, hogy mikor vagy hol, hiszen a szerződést épphogy csak aláírtuk. De azt biztosan állíthatom, hogy olyan gyorsan szeretnénk megnyitni, amennyire csak lehetséges” – nyilatkozta Morgan Jalinder, az NSP ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, hogy az NSP minden évben 5-6 új KFC-t szeretne nyitni Svédországban. Amellett, hogy az ország jelenti az első számú fókuszpontot, Jalinder nem zárta ki a további expanzió lehetőségét sem szerte Skandináviában.

KFC étterem Fotó KFC

Az NSP jelenleg a legnagyobb Burger King franchise jogtulajdonos a skandináv régióban, 41 éttermet üzemeltetnek Svédországban és tizenhetet Dániában.

A hamarosan megnyíló KFC étteremmel tulajdonképpen a népszerű gyorsétterem-lánc újbóli megjelenéséről van szó Svédországban. A Kentucky Fried Chicken még 1981-ben, szintén a svéd fővárosban nyitott éttermet, azonban azt hamar bezárták, mert – az NSP szerint – a vendéglátóhelynek ”nem sikerült megfelelnie a KFC magas elvárásainak”.

Jalinder elmagyarázta, hogy részben azért döntöttek a KFC svéd piacra történő visszahozása mellett, mert a csirkefogyasztás több mint kétszeresére nőtt az országban, a ’80-as évek eleje óta. „Saját piackutatásunk arra jutott, hogy a csirke a második legnépszerűbb étel, amit az emberek otthon fogyasztanak Svédországban, a spagetti és barna szósz után” – mondta el az ügyvezető igazgató és hozzátette „jelenleg rengeteg hamburgeres étterem van Svédországban, de egy olyan éttermi koncepció sincs, ami kizárólag a csirkére fókuszálna”.

112 országban összesen több mint 19 ezer étteremmel a KFC a világ egyik legnagyobb gyorséttermi hálózata.

A KFC Svédországba tart

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank