Az NSP jelenleg a legnagyobb Burger King franchise jogtulajdonos a skandináv régióban, 41 éttermet üzemeltetnek Svédországban és tizenhetet Dániában.
Hétfő
2014.02.10.
A gyorsétterem-lánc készen áll a svédországi megjelenésre, az országban évente 5-6 új éttermet tervez a hálózat.
 

A KFC bemutatkozása a svéd piacon annak a megállapodásnak az eredménye, amelyet a KFC tulajdonos Yum! Brands kötött a svéd Nordic Service Partner (NSP) franchise csoporttal. A megállapodás értelmében az NSP megszerezte a KFC franchise jogokat Svédországban, s idén valamikor megnyitja az első KFC éttermet Stockholmban. „Nem tudjuk még pontosan, hogy mikor vagy hol, hiszen a szerződést épphogy csak aláírtuk. De azt biztosan állíthatom, hogy olyan gyorsan szeretnénk megnyitni, amennyire csak lehetséges” – nyilatkozta Morgan Jalinder, az NSP ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, hogy az NSP minden évben 5-6 új KFC-t szeretne nyitni Svédországban. Amellett, hogy az ország jelenti az első számú fókuszpontot, Jalinder nem zárta ki a további expanzió lehetőségét sem szerte Skandináviában.

A hamarosan megnyíló KFC étteremmel tulajdonképpen a népszerű gyorsétterem-lánc újbóli megjelenéséről van szó Svédországban. A Kentucky Fried Chicken még 1981-ben, szintén a svéd fővárosban nyitott éttermet, azonban azt hamar bezárták, mert – az NSP szerint – a vendéglátóhelynek ”nem sikerült megfelelnie a KFC magas elvárásainak”.

Jalinder elmagyarázta, hogy részben azért döntöttek a KFC svéd piacra történő visszahozása mellett, mert a csirkefogyasztás több mint kétszeresére nőtt az országban, a ’80-as évek eleje óta. „Saját piackutatásunk arra jutott, hogy a csirke a második legnépszerűbb étel, amit az emberek otthon fogyasztanak Svédországban, a spagetti és barna szósz után” – mondta el az ügyvezető igazgató és hozzátette „jelenleg rengeteg hamburgeres étterem van Svédországban, de egy olyan éttermi koncepció sincs, ami kizárólag a csirkére fókuszálna”.

112 országban összesen több mint 19 ezer étteremmel a KFC a világ egyik legnagyobb gyorséttermi hálózata.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.