AZ IKEA Csoport a világ 26 országában összesen 305 áruházzal van jelen, ebből kettő található Magyarországon. A svéd vállalat alkalmazottainak száma összesen 135 ezer főt számlál.
Szerda
2014.01.29.
2020-ig közel duplájára növelné a legutóbbi pénzügyi évben rekordot elérő értékesítési szintjét a világ legnagyobb bútor áruházlánca.
 

Az IKEA kedden közzétette legutóbbi (2012. szeptember 1-től 2013. augusztus 31-ig tartó) pénzügyi évének teljes riportját. A svéd bútor áruházlánc rekordot jelentő 3,3 milliárd euró (kb. 1000 milliárd forint) adózás utáni eredményt ért el a 12 hónap alatt, ami 3,1 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez képest. A forgalom 3,2 százalékkal, 27,9 milliárd euróra (8500 milliárd forint) nőtt. A sajtóközleményben az IKEA kiemelte: a piaci környezet fejlődése mellett erőteljes növekedést tapasztalt Kínában, Oroszországban és az Egyesült Államokban, utóbbi esetében 6,7 százalékos bővülésről számoltak be az étékesítésben. A három ország mellett Németország, Franciaország és Svédország voltak a legnagyobb piacok a bútoróriás számára.

„Sok országban növekednek a fogyasztói kiadások. Ugyan a kihívó gazdasági helyzet talán nem ért még véget, vannak pozitív jelek. A kiemelkedően fontos piacok, mint az amerikai is, kezdenek magukra találni és általánosságban Európa is kezd növekvő pályára állni” – mondta el Peter Agnefjäll elnök-vezérigazgató, aki hozzátette, az IKEA Csoportnak ambiciózus tervei vannak a jövőbeli növekedést illetően: céljuk az 50 milliárd eurós értékesítési szint elérése 2020-ig.

A jövőbeli növekedésnek többek közt a hatalmas feltörekvő piacok lesznek fontos táptalajai. A legutóbbi pénzügyi évben például az IKEA két új áruházat is nyitott Kínában – egy újabb előrelépés a kínai expanzióban. „Hosszútávra tervezünk. Töretlenül a jobb termékek kifejlesztésén dolgozunk, fejlesztjük a vásárlói élményt, valamint bővülő szolgáltatásainkon, e-kereskedelmen és a folyamatos expanzión keresztül egyre hozzáférhetőbbé, elérhetővé válunk a vásárlók számára. Tulajdonosi struktúránk és megbízható pénzügyi alapelveink teremtik meg függetlenségünket, valamint annak a lehetőségét, hogy egy egyenletes és fenntartható módon növekedhessünk” – mondta el a vezérigazgató.

népszerű a fórumban