2014.01.27.

Túl a húszezren

Jól sikerült a 2013-mas hajrá a Starbucks számára: 29 százalékkal nőtt a nettó nyereség, kávézói száma pedig már húszezer felett.

Jelentősen nőtt az amerikai Starbucks, a világ legnagyobb kávéházláncának bevétele és nyeresége 2013 utolsó negyedévében: előbbi 4,2 milliárd dollárra emelkedett (12 százalékos növekedés 2012 ugyanezen időszakához képest), míg a nettó nyereség 814 millió dollárra ugrott, ami 29 százalékos bővülést jelent. A tavaly februárban sok idő után végre a franchise felé forduló hálózat összesen 20 184 kávéházzal rendelkezik világszerte.

Starbucks hálózat Fotó Starbucks

A Starbucks 2013 negyedik negyedévében 417 új üzletet nyitott világszerte, így már összesen 20 184 kávéházzal rendelkezik.

2013 negyedik negyedévében, a legalább 13 hónapja meglévő üzleteiben világszerte 5 százalékkal nőttek az eladások és 4 százalékkal a vendégek száma. A legnagyobb növekedést Kínában és Kelet-Ázsiában érte el a Starbucks, ott 8 százalékkal bővült a forgalom és 7 százalékkal több vendég volt. Ázsia után Észak-Amerika és Dél-Amerika következett, ott együttesen 5 százalékos erősödés volt az eladásokban és 4 százalékkal több ember fordult meg a Starbucks üzleteiben. Hasonló eredményt ért el a cég az Európából, a Közel-Keletből és Afrikából álló térségben. Az eladások erősödésének üteme megegyezett az amerikaiéval, és a forgalom is 4 százalékkal nőtt.

„A világszerte sikeres értékesítés az ünnepi időszak alatt egy egészséges növekedést eredményezett, ami a legjobb működési gyakorlatokkal párosítva egy újabb rekordot hozott a negyedéves működési eredményekben. Az a folyamatos képességünk, hogy megvalósítsuk terveinket ezen a szinten is, magabiztosságot ad és megerősíti a 2014-es évre vonatkozó, agresszív növekedési céljaink realitását” – nyilatkozta a negyedéves eredmények kapcsán Troy Alstead pénzügyi igazgató.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank