2014.01.22.

Ne csapja a szelet a franchise interjún

A McDonald’s lengyelországi franchise menedzsere avatott be a felvételi beszélgetések mögötti részletekbe a franchise óriásnál.

Milyen tulajdonságokat és készségeket vár el a McDonald’s leginkább a franchise partneri jelentkezőktől?

Először is ambíció, becsületesség és őszinteség. Nagyon fontos továbbá a jó kapcsolatteremtő és kommunikációs kvalitás, de lényeges a sikeréhség, a jó kezdeményezőkészség és az is, hogy vállalja azokat a kockázatokat, amelyek egy saját vállalkozás működtetése során egyébként is jelentkezhetnek. A pénzügyi ismeretek és költséggazdálkodás terén szerzett tapasztalat is jól jöhet az üzletvezetés során.

Monika Dabrowska - McDonald's Poland

„Nincsenek felvételiztetőként különböző elvárások a franchise partnerekkel szemben, hiszen a franchise átvevői profil egyértelműen meghatározott. Az egyetlen különbség az, ahogyan az információt megszerzik a jelentkezőtől” - Monika Dąbrowska, a McDonald’s franchise lengyelországi bővüléséért felelős menedzsere.

Milyen típusú kérdésekre számíthatnak az átvevő-jelöltek egy felvételi beszélgetésen? Milyen különbségek lehetnek aközött, hogy egy férfi vagy egy nő interjúztat?
Nincsenek felvételiztetőként különböző elvárások a franchise jelentkezőkkel szemben, hiszen a franchise átvevői profil egyértelműen meghatározott.
Az egyetlen különbség az, ahogyan az információt megszerzik a jelentkezőtől. A nők több időt töltenek el beszélgetéssel, néha az alapvető információkat "kerülő úton", különböző kérdésekkel derítik ki, így az interjú is tovább tarthat. Azt lehet mondani, hogy a férfi menedzserek általában konkrétabban kérdeznek, vezetik a beszélgetést, de ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy hatékonyabbak.

Vett már részt olyan interjún, ahol a jelentkező kacérkodott, flörtölt az interjúztató hölggyel?
Igen hogyne, de tudni kell, hogy ezt határozottan negatívan könyveljük el. Az üzleti beszélgetések során sem az idő, sem a helyszín nem alkalmas ilyen típusú viselkedésre. Ha a jelentkező ezt nem érti meg, azonnal diszkvalifikált. Egy bizonyos témájú és színvonalú beszélgetést, valamint professzionális hozzáállást várunk el minden franchise átvevő-jelölttől.

A franchise interjúkra sokan érkeznek párosan - élettársak, házastársak. Melyik fél általában az aktívabb?
Nincs szabály erre vonatkozóan. Találkoztam olyan párokkal, ahol a hölgy volt aktívabb, a férj a háttérből szólt néha hozzá a beszélgetéshez. De volt precedens ennek ellenkezőjére is, amikor annak ellenére, hogy a hölgy jelentkezett, a férje vezette az egész találkozót.

(Forrás: gum – Franchising.pl)

Ne csapja a szelet a franchise interjún

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank