Ne csapja a szelet a franchise interjún

„Nincsenek felvételiztetőként különböző elvárások a franchise partnerekkel szemben, hiszen a franchise átvevői profil egyértelműen meghatározott. Az egyetlen különbség az, ahogyan az információt megszerzik a jelentkezőtől” - Monika Dąbrowska, a McDonald’s franchise lengyelországi bővüléséért felelős menedzsere.
Szerda
22.01.2014
A McDonald’s lengyelországi franchise menedzsere avatott be a felvételi beszélgetések mögötti részletekbe a franchise óriásnál.
 

Milyen tulajdonságokat és készségeket vár el a McDonald’s leginkább a franchise partneri jelentkezőktől?

Először is ambíció, becsületesség és őszinteség. Nagyon fontos továbbá a jó kapcsolatteremtő és kommunikációs kvalitás, de lényeges a sikeréhség, a jó kezdeményezőkészség és az is, hogy vállalja azokat a kockázatokat, amelyek egy saját vállalkozás működtetése során egyébként is jelentkezhetnek. A pénzügyi ismeretek és költséggazdálkodás terén szerzett tapasztalat is jól jöhet az üzletvezetés során.

Milyen típusú kérdésekre számíthatnak az átvevő-jelöltek egy felvételi beszélgetésen? Milyen különbségek lehetnek aközött, hogy egy férfi vagy egy nő interjúztat?
Nincsenek felvételiztetőként különböző elvárások a franchise jelentkezőkkel szemben, hiszen a franchise átvevői profil egyértelműen meghatározott.
Az egyetlen különbség az, ahogyan az információt megszerzik a jelentkezőtől. A nők több időt töltenek el beszélgetéssel, néha az alapvető információkat "kerülő úton", különböző kérdésekkel derítik ki, így az interjú is tovább tarthat. Azt lehet mondani, hogy a férfi menedzserek általában konkrétabban kérdeznek, vezetik a beszélgetést, de ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy hatékonyabbak.

Vett már részt olyan interjún, ahol a jelentkező kacérkodott, flörtölt az interjúztató hölggyel?
Igen hogyne, de tudni kell, hogy ezt határozottan negatívan könyveljük el. Az üzleti beszélgetések során sem az idő, sem a helyszín nem alkalmas ilyen típusú viselkedésre. Ha a jelentkező ezt nem érti meg, azonnal diszkvalifikált. Egy bizonyos témájú és színvonalú beszélgetést, valamint professzionális hozzáállást várunk el minden franchise átvevő-jelölttől.

A franchise interjúkra sokan érkeznek párosan - élettársak, házastársak. Melyik fél általában az aktívabb?
Nincs szabály erre vonatkozóan. Találkoztam olyan párokkal, ahol a hölgy volt aktívabb, a férj a háttérből szólt néha hozzá a beszélgetéshez. De volt precedens ennek ellenkezőjére is, amikor annak ellenére, hogy a hölgy jelentkezett, a férje vezette az egész találkozót.

(Forrás: gum – Franchising.pl)


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013