2014.01.20.

A hálózatbővítés ideje

Expanziós tervei szerint, az Intersport 8-10 új áruházzal bővítené magyarországi hálózatát a következő két évben.

A nemrég német tulajdonba került Intersport magyar leányvállalata mozgalmas éven van túl: működése racionalizálását és termékkínálata optimalizálását kellett végrehajtania. A vállalat újraegyeztetette bérleti szerződéseit és bezárta két üzletét. Az egyiket Érden, a másikat Pécsett, igaz utóbbi városban új üzletet is nyitott a lánc, bár egy másik helyszínen. A tavaly augusztusban zárult pénzügyi év során az Intersport Magyarország 6,5 milliárd forint bevételt ért el, és most látja elérkezettnek az időt a magyarországi hálózat bővítéséhez – az osztrák gyökerű sportszer-kereskedelmi lánc 8-10 új üzlet megnyitását tervezi a következő két évben.

Intersport üzlet Fotó Intersport

A közel 200 alkalmazottat foglalkoztató Intersport Magyarország jelenleg két outlet típusú sportruházati üzletet működtet hazánkban, kilenc boltja közvetlen tulajdonában áll, hatot pedig franchise partnerek üzemeltetnek.

Horváth Csobán, a magyarországi leányvállalat ügyvezető igazgatója egy korábbi nyilatkozatban elmondta, hogy míg Nyugat-Európában a gazdasági válság egyik nagy nyertese a sportszer piac, amely közel 20 százalékos forgalomnövekedést ért el (a recesszió hatására ugyanis – olykor a korábban megszokott külföldi nyaralás helyett is – egyre többen fordulnak a rendszeres sportolás, túrázás felé), addig Magyarországon inkább stagnálás jellemző a piacra. Ennek ellenére a vállalat terjeszkedési tervei szerint a következő két évben 8-10 új áruházzal bővítené hálózatát.

A hazai piac éllovasa a francia Decathlon, amely 16 üzletet működtet a magyar piacon, értékesítései pedig elérték a 19,3 milliárd forintot 2012-ben, ami közel 10 százalékos növekedést jelentett. A második a Hervis Sports, amely 28 üzletet működtet Magyarországon, értékesítései 13,3 milliárd forintot tettek ki 2012-ben.

Forrás: marketinginfo.hu

A hálózatbővítés ideje

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank