2014.01.08.

Alapértékekre fektetett irányváltás

13 év magyarországi működés után külföldi piacok felé kacsint a City Cartel. Azért a hazai hálózatot sem hanyagolják el.

A City Cartel új piacok után kutatva Nyugat-Európa felé venné az irányt – tudtuk meg Markó Gergely franchise és marketing vezetőtől, aki elmondta „már zajlanak a külföldi előkészületek, a kiküldött magyar értékesítőnk tárgyal a mester franchise szerződésről. Ha belevágunk, akkor márciusban kezdődhet meg az ottani hálózatfejlesztés, méghozzá ugyanazzal a koncepcióval és a ’kis közösség – nagy élmény’ szlogennel, ahogyan Magyarországon is.” A franchise vezető további részleteket nem akart elárulni, amíg bizonyosságról nem beszélhet, de azt elmondta, hogy rendelkeznek a külföldi expanzióhoz szükséges kapcsolatrendszerrel, és az ottani hálózatfejlesztési tapasztalatokra építve a jövőben további nyugat-európai piacok meghódítását is lehetségesnek tartja.

City Cartel franchise partnerek és a Cseh Ingatlszövetség elnöke Fotó City Cartel

December közepén tartották a City Cartel franchise partnerek és irodavezetők rendhagyó rendezvényét Prágában. A városlátogatás, csapatépítés, vezetői tréningek mellett a partnerek egy szakmai rendezvényen is részt vettek, ahol a Cseh Ingatlanszövetség alelnöke avatta be őket a magyar és cseh ingatlanpiacok közötti különbségekbe, valamint azokba a Csehországban alkalmazott technikákba, amelyek hazánkban is adaptálhatók.

A hálózat azért nem hanyagolja el a hazai piacot sem. Ahogy Markó Gergely egy korábbi nyilatkozatában elmondta, inkább megfontoltabb, de biztos növekedési stratégiát követnek, ami annyit tesz, hogy a franchise partnereknek nagyon komoly szűrési feltételeknek kell megfelelniük, ezzel biztosítva a tartós együttműködést (a hálózat általában 5-10 évre tervez partnereivel). „Lehet, hogy ”csak” 2-3 havonta van egy új csatlakozó partner, azonban ő fix, biztosan rendelkezik a szükséges készségekkel, kezdőtőkével és éveket tölt el a hálózatban. Többek közt ennek is köszönhető, hogy nálunk jóval alacsonyabb a franchise partneri fluktuáció, mint más hálózatoknál” – mondta el a franchise vezető.

Végül Markó Gergely a hazai ingatlanpiac kapcsán kifejtette, hogy az ingatlanárak még nem látszanak növekvő pályára állni, sőt továbbra is folytatódik az árcsökkenés, ami egyre több eladó ingatlannal párosul – egyelőre nem tudni mikor fordul meg ez a tendencia. Ugyanakkor, a sok negatív ellenére, az ingatlan szakemberek megélnek a piacon és jól tudnak érvényesülni, egy ingatlanértékesítő pedig egyre inkább biztonságot jelent a tulajdonosok számára.

Az ingatlan franchise hálózatok kapcsán Markó Gergely elmondta: „véleményem szerint sok franchise hálózat esetén nincs arányban a franchise/belépési díj az érte kapott szolgáltatásokkal. A City Cartelnél például több szolgáltatást kap a partnert és többet is tud kínálni az ügyfeleknek, aminek köszönhetően a partnerek több lábon állhatnak, ezáltal pedig csökkenthetik kiszolgáltatottságukat és kockázatukat.”

Alapértékekre fektetett irányváltás

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank