Ingyen Big Mac a távozásért cserébe

A norvég Burger King ki akarta deríteni, hogy kik az ”igazi” rajongók a legnépszerűbb közösségi oldalon, méghozzá azáltal, hogy a rivális McDonald’s Big Mac szendvicsét kínálták fel – a távozásért cserébe.
Csütörtök
12.12.2013
Szokatlan megoldást választott a norvég Burger King, hogy kiderítse, kik az igazi rajongók.
 

Elsőre talán marketinges öngyilkosságnak tűnhet a legnagyobb riválisod termékének osztogatása – ráadásul ingyen, azonban a Burger King Norvégia pontosan ezzel próbálkozik annak érdekében, hogy kiszűrje a negatív, becsmérlő követőket, és erősítse az elkötelezettséget a valódi rajongókkal.

A gyorsétterem óriás felismerte, hogy néhányan a 38 ezer Facebook követő közül nem is igazi rajongók, és csak azért csatlakoztak az oldalhoz, hogy becsmérlő hozzászólásokat írjanak. Ezen követők kiszűrése érdekében, a DIST Creative ügynökséggel karöltve létrehozotak egy új Facebook oldalt azok számára, akik igazán márka hűek; miközben felajánlottak egy ingyen Big Mac-et minden követőnek az eredeti oldalon. Azoknak, akik kérték a rivális legnépszerűbb szendvicsét, el kellett fogadniuk, hogy nem csatlakozhatnak az új Facebook oldalhoz, cserébe megkapják az ingyen Big Mac-et, valamint egy búcsúlevelet a Burger Kingtől.

A marketing akció eredményeként a Burger King mintegy 30,000 követőt veszített el, de az új, 8000 fős rajongói bázis sokkal elkötelezettebb, pozitívabb és interaktívabb a márkával kapcsolatban. Érdemes megjegyezni, hogy mindössze ezer darab utalvány készült az ingyenes Big Mac-hez – a többieknek üres kézzel kellett távozniuk az oldalról.


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013