2013.12.12.

Ingyen Big Mac a távozásért cserébe

Szokatlan megoldást választott a norvég Burger King, hogy kiderítse, kik az igazi rajongók.

Elsőre talán marketinges öngyilkosságnak tűnhet a legnagyobb riválisod termékének osztogatása – ráadásul ingyen, azonban a Burger King Norvégia pontosan ezzel próbálkozik annak érdekében, hogy kiszűrje a negatív, becsmérlő követőket, és erősítse az elkötelezettséget a valódi rajongókkal.

A norvég Burger King ki akarta deríteni, hogy kik az ”igazi” rajongók a legnépszerűbb közösségi oldalon, méghozzá azáltal, hogy a rivális McDonald’s Big Mac szendvicsét kínálták fel – a távozásért cserébe.

A gyorsétterem óriás felismerte, hogy néhányan a 38 ezer Facebook követő közül nem is igazi rajongók, és csak azért csatlakoztak az oldalhoz, hogy becsmérlő hozzászólásokat írjanak. Ezen követők kiszűrése érdekében, a DIST Creative ügynökséggel karöltve létrehozotak egy új Facebook oldalt azok számára, akik igazán márka hűek; miközben felajánlottak egy ingyen Big Mac-et minden követőnek az eredeti oldalon. Azoknak, akik kérték a rivális legnépszerűbb szendvicsét, el kellett fogadniuk, hogy nem csatlakozhatnak az új Facebook oldalhoz, cserébe megkapják az ingyen Big Mac-et, valamint egy búcsúlevelet a Burger Kingtől.

A marketing akció eredményeként a Burger King mintegy 30,000 követőt veszített el, de az új, 8000 fős rajongói bázis sokkal elkötelezettebb, pozitívabb és interaktívabb a márkával kapcsolatban. Érdemes megjegyezni, hogy mindössze ezer darab utalvány készült az ingyenes Big Mac-hez – a többieknek üres kézzel kellett távozniuk az oldalról.

Ingyen Big Mac a távozásért cserébe

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank