A Dr. Martens cipőüzleteket felvásárolta a többek közt a New Look és Hugo Boss márkákat is birtokló Permitera csoport.
Szerda
2013.11.13.
Gazdát cserél a Dr. Martens. A saját és franchise üzletek is a Permitera befektetési társasághoz kerülnek.
 

Nem mindig tart sokáig a családi hagyomány, különösen, amikor üzleti kérdésről van szó. Így történt ez a generációk óta bakancsokat gyártó brit Griggs család esetén is, akik - több mint félévszázad után - eladták többségi tulajdonukat (a cég 91,5%-át) a bakancsairól híressé vált Dr. Martens vállalatban. Az ügylet várhatóan 2014 januárjában fejeződik be. A Dr. Martens hálózat összesen 63 országban rendelkezik 20 saját és 70 franchise üzemeltetésű üzlettel.

A többek közt a Hugo Boss márkát is tulajdonló befektetési társaság, a Permitera Group szerezte meg 300 millió angol fontért (106 milliárd forint) a Dr Martens vállalatot. A szerződés aláírására még ebben a hónapban sor kerül. A Permitera csoport ezzel magáénak tudhatja a Dr. Martens kizárólagos márkahasználati jogát. Az új tulajdonosnak nemcsak a Griggs családnak, de a bakancsot eredetileg feltaláló, német tervezőpáros, Dr. Funck és Dr. Martens számára is fizet jogdíjakat.

Ahogy arról a Financial Times korábban beszámolt, a Griggs család már tavaly is megpróbálta értékesíteni a Dr. Martens márkát, akkor azonban az ajánlatok (amik valahol 120 és 200 millió font között voltak) nem találkoztak elvárásaikkal. A bakancs ikon forgalma 2009 óta folyamatosan növekszik, 2011-ben elérték a 119 millió fontot (42 milliárd forint), valamint ugyanezen időszak alatt adózás előtti nyereségük megháromszorozódott, köszönhetően a növekvő tengerentúli keresletnek.