2013.11.07.

Mit hoz az új Ptk.?

„Alapvető változások a franchise rendszerek jogi szabályozásában” témában szervez klubdélutánt a Magyar Franchise Szövetség.

Kevesebb, mint öt hónap van hátra az új Ptk. hatályba lépéséig, amely alapvetően új alapokra helyezi a vállalkozások szerződéses és más magánjogi kapcsolatainak jogi szabályait. Új szabályozást kap a franchise jogviszony, valamint a forgalmazási és áru (szolgáltatás-) közvetítői kapcsolatok joga is. Az új szabályozás számos alapvetően új elemet mutat fel, amely megerősíti a vállalkozások szerződési szabadságát, ugyanakkor pontosítja az állami beavatkozás szabályait is a szerződéses viszonyokba. A Magyar Franchise Szövetség legközelebbi, november 14-én (csütörtökön) megrendezésre kerülő klubdélutánján ezeket, a franchise hálózatokat érintő változásokat veszik véka alá.

Klubdélután a Magyar Franchise Szövetség szervezésében Fotó Magyar Franchise Szövetség

A klubdélután a Hotel Buda Mercure-ban (Budapest, Krisztina krt. 41-43.) kerül megrendezésre november 14-én, 14:00 órai kezdettel.

A klubdélután során Dr. Darázs Lénárd, a Magyar Franchise Szövetség Etikai és Jogi Bizottság elnöke, ügyvéd, egyetemi docens (ELTE) tart előadást ”Alapvető változások a franchise rendszerek jogi szabályozásában az új Ptk. alapján 2014. március 15-től” témában. Az előadás arra vállalkozik, hogy a franchise rendszerek gyakorlatának szempontjából felhívja a lényegesebb változásokra a figyelmet, és segítsen a franchise rendszereknek az új szabályozásra való felkészülésben. A Klubdélutánon a szokásokhoz híven lehetőség lesz a hallottak átbeszélésére az előadóval, valamint a téma kapcsán felmerülő kérdések megvitatására is.

A 14:00 órai kezdettel megrendezésre kerülő eseménynek a fővárosi Hotel Buda Mercure szálloda ad otthont. Minden, a franchise szakma iránt érdeklődő, vállalkozni vágyó látogatót, cégvezetőt, jogi képviselőt szeretettel várnak az eseményre. A részvétel előzetes regisztrációval, a részvételi nyilatkozat Franchise Szövetségnek való megküldésével lehetséges.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank