2013 márciusában nyílt meg az első Mlinar üzlet Magyarországon. A horvát piachoz hasonlóan nálunk is a burek a legnépszerűbb termék, ami egy török eredetű péksütemény, azonban a Balkán-félszigeten, így Horvátországban is igazi tradicionális csemege.
Kedd
2013.10.29.
Megnyitott Budapesten a hatodik Mlinar pékség, 2014 végéig húsz üzletet terveznek nyitni a fővárosban.
 

A zágrábi székhelyű Mlinar pékséghálózat tekintélyes múltra tekint vissza Horvátországban, a vállalkozás gyökerei az előző évszázad elejéig nyúlnak vissza. A kezdeti búzaőrlő malomból a hatvanas évek végére az ország legnagyobb ipari pékségévé nőtte ki magát, és a mai napig is az maradt. A Mlinar márka részesedéseit 2009-ben vásárolta fel egy helyi vállalkozó, azóta csak Horvátországban összesen 149 pékséget és kávézót nyitottak, valamint itt található a vállalat legnagyobb gyára és raktárbázisa is. 2012 végén jött el a nemzetközi terjeszkedés ideje a szlovéniai megjelenéssel (jelenleg 14 üzlettel rendelkeznek Szlovéniában), amit követett a magyarországi piacra lépés az idei év tavaszán. A mostani a hatodik üzlete a pékséghálózatnak, és a vállalat 2014 végéig összesen húsz üzletet tervez nyitni a magyar fővárosban - közölte a pékáru-forgalmazó az MTI-vel.

A legújabb budapesti egység hétfő délelőtti megnyitóján Hrovje Tretinjak, a vállalat elnökségi tagja elmondta, hogy a magyar piacban továbbra is remek lehetőséget látnak, továbbá terveik szerint hamarosan húsz üzlettel büszkélkedhetnek a magyar fővárosban. Gajodi Zsolt, a Mlinar magyarországi ügyvezető igazgatója hozzátette, a dinamikus fejlődést jól mutatja, hogy a Mlinar idén márciusban nyitotta meg első magyarországi üzletét és máris a legnépszerűbb "kávézó-pékségek" között tartják számon.

A fagyasztott termékek mellett helyben készített pékáru forgalmazásával is foglalkozó vállalat eddig 170 üzletet nyitott Közép- és Kelet-Európában. Hazánkban jelenleg 40 főt foglalkoztat a magyarországi leányvállalat, a Mlinar H Kft., de a létszám az új üzletek bővülésével meghaladja majd a 100 főt.

Forrás: MTI, Turizmus Online