A ChairPro székek már nyolc európai ország piacán érhetőek el kiskereskedelmi forgalomban, amellyel a hálózat piacvezető helyet tölt be a kontinensen.
Péntek
2013.10.18.
Magyarországi webáruház kialakításához és működtetéséhez keres mester partnert a professzionális irodaszékekre szakosodott ChairPro.
 

Az amerikai Office 1 irodaszer üzletláncból nőtte ki magát a professzionális és ergonomikus irodaszékekre szakosodott ChairPro hálózat. A 2013-ban útjára indított hálózat már nyolc európai országban kínálja webáruházain keresztül székek és ülőalkalmatosságok széles választékát az irodai, éttermi, iskolai vagy akár a repülőtéri igényeknek megfelelően. Az innovatív, könnyen kezelhető web-shopok segítségével a kiválasztott terméket pedig egyenesen a vásárló ajtaja elé szállítják. A ChairPro jelenleg Magyarországon olyan üzleti partnert keres 50-50 százalékos vegyesvállalat alapításához, akinek átadná a magyar piacra igazított know-how-t és online platformot.

A nagyjából 5000 eurós befektetést igénylő együttműködés során a ChairPro biztosítja a három hónapon belül üzemkész web-shopot, a működtetéséhez szükséges 1-2 fős személyzet oktatását, valamint marketing- és promóciós támogatást is vállal. A rendszerszintű támogatásokat elsősorban a beszerzési és marketing menedzserek részvételével valósítja meg a hálózat a szófiai székhelyű európai központból.

Az országos partnerek (így a jövőbeli magyarországi partner) feladatai közé tartozik az új cég megalapítása körüli jogi, adminisztrációs teendők ellátása, a weboldal magyarra fordítása és működtetése, a piac és versenytársak tanulmányozása, valamint a franchise központ asszisztálása mellett kapcsolattartás és tárgyalás a helyi gyártókkal és disztribútorokkal.

A cél egy olyan, 1500 árucikket tartalmazó magyarországi termékpaletta kialakítása, amelynek kétharmadát teszik ki az európai és helyi gyártók termékei, több mint negyedét az ergonomikus és speciális székek, hat százalékot pedig a magas árréssel értékesített, különleges kínai import modellek.

 

--

Office 1 Superstores International
A floridai székhelyű Office 1 International irodaszer bolthálózat 1989-ben indult útjára Spanyolországban a ”Carlin” márkanév alatt, amely mára egy 475 üzletből álló hálózattá nőtte ki magát. 1994-ben Mark Baccash, a Carlin társalapítója indította el az Office1 márkát annak érdekében, hogy nemzetközileg is kiterjessze a franchise hálózatot, és országos mester franchise partnerek bevonásával fejlessze a koncepciót, nyissanak Office 1 üzleteket. Jelenleg több mint 200 Office 1 üzlet működik összesen 5 kontinens 21 országban.

A vállalat 2011-ben kezdett el az e-kereskedelem felé fordulni, web áruházak kialakításával, amelyek elérhetőek többek közt Németországban, Franciaországban vagy a Cseh Köztársaságban. Magyarországon – a piaci lehetőségek felmérése után - nem létesít hagyományos boltokat az Office 1, egyelőre hazánkban is egy web áruház kialakítása a cél. Ennek megvalósításához keres a hálózat üzleti partnert 50-50 százalékos vegyesvállalat alapítására.


népszerű a fórumban