2013.10.15.

Ingatlan szakmai szervezet alakul

Új szakmai szervezetet hoznak létre ingatlanosok, megalkotják etikai kódexét, kialakítják a képzést, és felépítenek egy adatbázist is.

A magyar szervezők, Fodor Pál Zoltán és Konrád Sándor múlthét végén, a budapesti nemzetközi ingatlan konferencián jelentették be, hogy új szakmai szervezetet hoznak létre ingatlanosok, megalkotják etikai kódexét, kialakítják a képzést, és felépítenek egy adatbázist is – tudta meg az MTI. Konrád Sándor az MTI-nek elmondta: az új szervezet felépítése és bejegyeztetése hosszú folyamat, ezért még végleges neve sincs.

City Cartel az emberközpontú ingatlaniroda Fotó PROFIT system

A konferencián képviseltette magát az amerikai ingatlan szakértőket tömörítő szervezet (NAR), valamint etikai kódexe alapján az Európában működő szervezet (CEREAN), továbbá a Nemzetközi Ingatlan Tulajdon Alapítvány, az IRPF is.

Konrád Sándor kifejtette: a NAR etikai kódexét és az MLS-rendszer néven ismert, professzionális adatbázisát kívánják adaptálni Magyarországra is. Az adatbázisba minden eladásra kínált lakóingatlan valós adatai felkerülnének. Erre azért van szükség, mivel például az adásvételi árakról nincsenek megbízható adatok. Az állami ingatlan-nyilvántartáshoz beadott szerződésekben rendszerint csökkentett vételár szerepel, a kínálati árak nem az üzletkötési árakat tükrözik, a nagyobb franchise hálózatok által időnként közre adott adatok pedig nem teljes körűek. A képzésnek is létezik egy sztenderdje, amelyet a CEREAN a tagjai rendelkezésére bocsát.

Ingatlan szakmai szervezet alakul

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank