2013.08.31.

A megbízhatóság hosszútávon kifizetődő

Célszerű figyelembe venni egy-két szempontot az ingatlan-franchise-ok közötti választásnál. A mai, változó világban fontos, hogy legyen stabilitás, megbízhatóság.

A mai ingatlanpiac, erősen változó még mindig. Sokan lépnek ki a piacról, mint értékesítők, mert nem bírják a változásokat követni. És sokan látják meg benne a lehetőséget. A Franchise cégek, mint mi is a City Cartel részéről, a folyamatos és stabil hátteret, valamint az egyre növekvő piaci igények egyasztalos kiszolgálását igyekszünk biztosítani az ügyfelek felé. Értékesítőink, valamint Partnereink színvonalas kiszolgálása és megbízhatósága adja azt a tényt, hogy a változó világban mi már több mint 13 éve a piacon vagyunk. Nem titok, hogy a piacon lévő többi ingatlan franchise cég is ezeket az értékeket erősíti, hisz mindenki tudja, hogy a megbízhatóság hosszútávon kifizetődő.
A mai piac – ahol az árak megközelítik a 2002. évi árakat – se az értékesítőknek, se az eladóknak nem kedvez, de a vevői oldalnak mindenképpen. A fenti tények függvényében véleményem szerint a nem magas díjakkal rendelkező hálózatokat érdemes a már működő ingatlanirodáknak keresniük, ahol egyszerűen és gyorsan stabil hátteret szerezhetnek, és biztosíthatják azt, hogy még sokáig dolgozhassanak abban, amit szeretnek.

Markó Gergely, a City Cartel marketing és oktatási igazgatója

„Oda kell figyelni a rugalmasságra is, a Franchise központ és a Partner között” – Markó Gergely, a City Cartel Franchise Hungary Kft. marketing és oktatási igazgatója.

Függetlenül attól, hogy egy teljesen új vagy első ingatlanirodáját indítaná el valamelyik franchise vállalat partnereként, vagy már meglévő irodájával csatlakozna, mindenképp érdemes figyelembe venni egy-két szempontot a mai ingatlan franchise lehetőségek közötti választásnál. (Ezek az információk egy rövid utánajárással könnyedén beszerezhetők.)
Véleményem szerint az egyik legfontosabb egy franchise hálózat esetén, hogy mennyire stabil (pénzügyi, vezetői) háttérrel rendelkezik a franchise központ, valamint milyen szakmai előnyöket, támogatásokat, oktatást nyújt partnereinek. A legtöbb ingatlan franchise kínál kezdeti vagy időközi képzéseket, azonban ez sok esetben más – van, hogy csak egy gyors induló tréninget szerveznek, míg máshol rendszeresen tartanak képzéseket, összejöveteleket, akár igény szerint is. Lényeges a megbízhatóság és a márka (amit partnerként mi is átveszünk) ismertsége, nem csak regionálisan, hanem akár országszerte is. Ezeken kívül természetesen fontos a nyereséget termelő üzlet kialakításának, megteremtésének személyi feltételei is, valamint az anyagi befektetés mennyisége, annak számolható megtérülésével együtt! Vannak lehetőségek, amivel csökkenthetőek a kiadásaink úgy, hogy a minőség nem romlik, inkább növekszik.

Ezeket a szempontokat észben tartva könnyen eligazodhat az ingatlanhálózatok ma elérhető franchise ajánlatai közötti összehasonlításoknál vagy rangsorolásnál. Ha pedig eldöntötte, hogy elindítja saját ingatlanirodáját vagy a már meglévővel csatlakozik egy franchise hálózathoz, tanácsom, hogy az ’Sz-Ö-Sz’ (Szorgalommal – Örömmel – Szeretettel) filozófiát alkalmazza a mindennapokban.

Markó Gergely

A megbízhatóság hosszútávon kifizetődő

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank