Új üzletlánc érkezik Magyarországra

A világszerte, évente összesen 20 milliárd euró bevételt generáló hálózat forgalmának felét Európában bonyolítja, ahol 17 országban összesen 3 000 bolttal van jelen.
Kedd
2013.10.01.
Októbertől a magyar piacra is belép az Expert, a világ egyik legnagyobb műszaki kiskereskedelmi hálózata.
 

Októbertől új, nemzetközi műszaki szakkereskedés hálózat jelenik meg a magyar piacon és egy éven belül várhatóan 200 Expert szakkereskedés működik majd országszerte. A háttérben az áll, hogy elválik egymástól az Euronics elektronikai lánc két üzemeltetője – a Vöröskő Kft. továbbra is az Euronics név alatt fejleszti a hálózatot, a Bravotech Kft. pedig az Expert beszerzési hálózattal állapodott meg, így többek közt 47 Euronics üzlet is Expert márkanéven működik tovább. Jövőre a Bravotech Group további 95 üzlete kap új arculatot, plusz 10-20 új Expert műszaki szakkereskedés megnyitását is tervezik Nyugat-Magyarországon.

Az Expert műszaki szakkereskedések az európai trendekhez igazodva 300-1200 m2 alapterületű üzlethelyiségekben működnek majd. Ezzel a teljes kínálat kb. 30 százaléka jelenik meg a boltokban. Emellett azonban képzett eladók segítségével, tableteken keresztül tudják megtekinteni a vásárlók az Expert teljes kínálatát. Így a méretgazdaságosság megtartása mellett, az Expert szaküzletek teljes választéka elérhető a fogyasztó számára, ott a helyszínen.

Míg a Bravotech Kft. megállapodott az Expert hálózattal, addig 2014. január elsejétől a 64 Euronics áruházat üzemeltető Vöröskő Kft. kizárólagos joggal használhatja az Euronics márkanevet Magyarországon.

"Terveink szerint fokozatosan fedjük le a keleti országrészt. Előbb a kiválasztott városokban nyitunk üzleteket, ugyanakkor ezzel párhuzamosan azokon a településeken, ahol a Vöröskő Kft. nem kíván boltot nyitni, franchise-alapon fognak megjelenni az Euronics-táblák az üzletek portálja fölött" – mondta el Fliszár Balázs ügyvezető igazgató és hozzátette, összesen 100-130 üzletet szeretnének néhány éven belül. Arra törekszik a cég, hogy a keleti régióban a jelenlegi öt százalékról a dunántúlihoz hasonlóan húsz fölé emelje a piaci részesedését.


népszerű a fórumban