A SPAR Magyarország Kft. 1991-ben kezdte meg működését hazánkban, és az azóta eltelt idő alatt kiépítve országos hálózatát az ország egyik vezető kiskereskedelmi láncává vált. A magyarországi SPAR közel 400 egysége tavaly összesen 356 milliárd forint árbevételt ért el.
Hétfő
2013.09.30.
A SPAR folytatja franchise programját, sőt a jövőben elsősorban ezen a téren várható bővülés.
 

Elhelyezték a több mint négymilliárd forintos beruházással épülő Family Center üzletközpont és Interspar áruház alapkövét Szekszárdon. A volt szekszárdi laktanya helyén 2,2 hektáros területen 2014 nyarára felépülő létesítményben egy 1500 négyzetméteres Family Center és egy 6895 négyzetméteres Interspar áruház kap helyet - mondta Márton András, a beruházó Magnum Hungária Argon Kft. projektmenedzsere az alapkőletételt megelőző sajtótájékoztatón.

„A jelenleg Magyarországon 396 áruházat működtető kft. üzleteinek száma a tervek szerint jövőre meghaladja a négyszázat; elsősorban a franchise-konstrukcióban működő üzletek terén várható bővülés” – mondta el Delbó Lajos, a 2011-ben 334 milliárd, 2012-ben 356 milliárd nettó árbevételt elért társaság értékesítési vezetője az MTI-nek és hozzá tette „az elmúlt évek nehéz gazdasági helyzete után az idei év lesz a fordulópont, 2013-ban jelentős árbevétel-növekedéssel számolnak.”

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. tavaly szeptemberben indította el Partnerprogramját, és – további saját üzletek nyitása mellett – megkezdődött a hálózat franchise partnerek bevonásával történő bővítése is. A most véget ért első "próba" évben öt SPAR partnerüzlet nyílt.

A franchise erősítés mellett a mostani, legújabb áruházzal a Spar folytatja saját áruházak nyitását is – Erwin Schmuck a társaság igazgatóságának elnöke megjegyezte, hogy jelenleg a szekszárdi a cég legnagyobb projektje; a tolnai megyeszékhelyen a kft. 32. Interspar áruháza épül fel.