A West End-ben található "snackshop" jellegű egység mellett a Váci utcai étterem egy minden hagyományos fogást tartalmazó menüvel várja a halátelekre vágyókat.
Péntek
2011.12.02.
Több, mint 3 éve, hogy a németországi Nordsee étteremlánc megnyitotta első ”snackshop” jellegű éttermét. Mi történt a nyitás óta?
 

A több száz éves múlttal rendelkező német gyorsétterem-lánc viszonylag későn, 2008 őszén debütált a magyar piacon. A kései belépés (ekkorra Ausztriában és Csehországban például már népszerű gyorsétterem) oka mögött egyes hírek szerint az húzódott, hogy az elején nem sikerült megfelelő mester franchise partnert találni, míg mások ezt pusztán annak tulajdonítják, hogy a magyar nem igazán egy halevő nép. Meg kell említsük voltak egyéni, hazai kezdeményezések hasonló éttermek nyitására, ám azok nem igazán jártak sikerrel.

A Nordsee azonban megtalálta mester franchise partnerét – a Mafish Kft. személyében – és gondos piackutatás és elemzés után a West Endben megnyitotta első, magyarországi, egyelőre nem a teljes kelet-európai menüt felvonultató egységét.

Az étterem beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Igen hamar nagy népszerűségnek örvendhetett, folyamatosan növekvő vásárlókörrel. Már 2009 – ben száz millió Forint feletti bevételt termelt és 2010 – re triplázni tervezett.

Így érthető, hogy a Nordsee a sikeres bemutatkozás után még 2009 – ben döntött második üzletük megnyitásáról. Azonban, ahogy Pekár Botondtól, a Mafish Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk a válság és a gazdasági környezet változása miatt ez ténylegesen 2010–re maradt.

2010 tavaszára pontosan. A Váci utcában megnyílt a második, immár az étteremlánc teljes kínálatát forgalmazó Nordsee gyorsétterem. Ez az egység szintén rövid idő alatt népszerűvé vált, elsősorban a nagyobb választéknak és a leülő terének köszönhetően. Ugyanakkor a vásárlók itt már nem csak magyar vendégek, hanem azon külföldiek is, akik más országokból már jól ismerik az étterem-láncot.

Új éttermével a Nordsee ugyan triplázni nem, de dupláz tudott az előző év eredményeihez képest.

Az idei év eredményeivel kapcsolatban Pekár Botond a következőt nyilatkozta: - 2011 jó évünk volt, de az év végi rossz piaci hangulat és az euró elszabadulása súlyos megmérettetés számunkra, mivel nyersanyagaink szinte mind külföldről érkeznek.

A nemzetközi, globális beszerzés sokszor előny egy franchise átvevő számára, hiszen nagybani szállítással járó kedvezményeket, alacsonyabb árakat élvezhet, ám sokszor ez nem tudja ellensúlyozni a változó gazdasági környezet – például a Forint gyengülése – által megemelkedett költségeit.

Ezen megmérettetéseket a Nordsee azonban eddig többé-kevésbé sikeresen vette, a jövőről pedig Pekár Botond elmondta: - 2012-ben a Nordsee további éttermeket tervez megnyitni, a következő üzlet várhatóan Budán lesz. 2013 után elképzelhetőnek tartjuk a déli régiót – hiszen itt magas a halfogyasztás - Baja, Szeged, de gondolkodunk Székesfehérvár, Sopron környékén is.

tup


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.