Ágazattól függetlenül a külföldi nyitásban érdekelt magyarországi cégek számára Lengyelország egy remek felvevő piacot jelent, amit jól mutat, hogy a hazai koncepciók második legnépszerűbb célállomását jelenti a 40 milliós piac. A varsói expó kiváló lehetőség a helyi viszonyokat jól ismerő üzleti partnerek és franchise átvevők megtalálásához. További részletek és jelentkezés: Franchiseexpo.pl
Hétfő
2013.09.23.
Az ellátogatók számára lehetőség saját vállalkozásuk elindításához, a kiállítóknak pedig, hogy új partnereket, befektetőket találjanak. Találkozó a Franchise Expón.
 

Ha egy saját vállalkozás elindításában gondolkozunk, akkor két út közül választhatunk: vagy felépítjük a céget a semmiből vagy befektetünk egy már kipróbált és letesztelt üzleti ötletbe. Azok, akik valaki más tapasztalatát és üzleti/szakmai ismereteit is felhasználnák, nekik mindenképp tájékozódniuk kell az aktuális és elérhető franchise ajánlatokról. Ehhez kínál remek alkalmat a 11. Franchise Vásár október 17-19. között Varsóban. Közép-Európa legnagyobb franchise eseményén idén is több mint 100 franchise hálózat, valamint vállalkozók, lehetséges befektetők ezrei vesznek részt.

A Franchise Vásáron való részvétel legmeggyőzőbb előnye a személyes, direkt találkozások lehetősége, miközben rengeteg üzleti koncepció ajánlataival ismerkedhet meg és hasonlíthatja össze, versenyeztetheti azokat egymással. Ezek az információk és tapasztalatok sokkal értékesebbek, mint a cégek szórólapjai. A jövőbeli franchise partnerek inkább az üzleti lehetőségről szeretnének minél részletesebben tájékozódni és a kiállítók is elismerik, a franchise vásáron jóval hatékonyabb az átvevő keresés, komoly érdeklődőkkel lehet áttárgyalni a koncepció részleteit. „A tavalyi Franchise Expó alatt több, a franchise projektünk iránt érdeklődő vállalkozóval találkoztunk, mint a hagyományos rendezvényeken. A vállalkozóknak egyre szélesebb ismereteik vannak a franchise-ról, így egyszerűen kihagyhattuk a licence-vásárlás elméleti alapjainak átvételét” – mondta el Małgorzata Morek az Orbis Hotel Csoport franchise projektekért felelős igazgatója.

A kiállítók listája évről évre hosszabb és a rendszeres résztvevők (mint például a McDonald’s, a Subway, a Fornetti, bankok, szépségszalonok, stb.) mellett minden évben megjelennek olyan új külföldi márkák is, melyek koncepciójukhoz keresnek új partnereket vagy képviselőket az országban, de olyanok is, akik kifejezetten a külföldi látogatókat keresve képviselnek egy, a határokon túl is terjeszkedni kívánó hálózatot.

A tavalyi rekord számú 7000 érdeklődő után, a rendezők idén már 8000 franchise jog megvásárlásában érdekelt látogatót várnak a háromnapos rendezvényre. „Ez az egyetlen olyan esemény az évben, amikor ilyen nagy számban gyűlnek össze egy helyen franchise rendszergazdák és potenciális franchise partnerek, akiket érdekel saját vállalkozásuk beindítása, fejlesztése vagy épp a kapcsolódó, franchise-nak szentelt programok és előadássorozatok” – mondta el Arkadiusz Słodkowski, a rendező PROFIT system igazgatósági tagja. A kiállítókat elsősorban Lengyelországból és Közép Európából (Magyarország, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Ausztria) várják a szervezők, emellett jelen lesz több észak-amerikai, ausztrál és nyugat-európai koncepció is.

Többek közt a legismertebb magyar franchise hálózat, a Fornetti is részt vesz a Franchise Expón. Jelenleg több mint 250 látványpékséget üzemeltetnek franchise partnerek bevonásával Lengyelországban.


népszerű a fórumban