A Hírhatár franchise napjainkban összesen 81 hírportált számlál, ebből hatot Romániában. A hálózat továbbra is keresi partnereit Magyarországon és a környező országokban, elsősorban Szlovákia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország és Ausztria területén. Hazánk és Románia kivételével országos Master Franchise jog átvételére is van lehetőség.
Péntek
2013.09.20.
Már több mint 80 regionális Hírhatár Online hírportál hozza el az "Önöknek-Önökről" szóló híreket szerte Magyarországon és Romániában.
 

A 2010-ben indított Hírhatár egy olyan franchise rendszerben működő civil hírportál, amely újszerű formai hátterével nemcsak egy független médiafelületet, hanem egyben hiteles hírügynökséget is teremtett. A koncepció alapja, hogy akár a legkisebb települések is rendelkezzenek egy olyan online felülettel, ahol helyi szerkesztőség tudósítja az adott terület híreit. A hálózat alulról építkezve először egyes városokban indított helyi portálokat, a lokális híreket pedig a megyei oldalak fogják közre. 2013-ra fejeződött be a Lapcsoport magyarországi stratégiai fejlesztése, a központi Hírhatár oldal, mint önálló szerkesztőség elindulásával. A májusban indult országos portál kiemelkedő sikereket ért el a látogatottság vonatkozásában, 4 hónap alatt már több mint tízezer rajongója van oldalnak.

A két évre szóló franchise licence megszerzéséhez szükséges csatlakozási díj az adott település lélekszámától függően 50 és 200 ezer forint között lehet, megyék esetén pedig 500 ezer forint. A franchise átvevő részéről azonban nem elegendő csupán megfizetni a licence díjat, hanem egy pályázaton is részt kell venni, hogy szerkesztői alkalmasságáról tanúbizonyságot tegyen, valamint rendelkeznie kell vállalkozói affinitással, önálló munkavégzésre alkalmas hozzáállással, kreatív menedzserszemlélettel, stressz tűrő és jó kommunikációs, kapcsolatteremtő, érdekérvényesítő képességgel.

A partnerek munkáját a szükséges szoftverekkel, technikai felügyelettel, egységes arculattal, tréningekkel, marketinggel és hírlevél küldő szolgáltatással segítik teljes körűen, ami a szerkesztőségek színvonalas munkájához elengedhetetlenül szükséges. A márka és a megszerzett reputációval együtt a franchise jog átvételét a központ elsősorban azoknak ajánlja, akik szeretnének önálló hírportált elindítani, saját szerkesztőséget alapítani és praktikusan, a járatlan utat elkerülve szeretnének vállalkozni.

A városi oldalak számát a 10 ezer főnél magasabb lélekszámú települések mennyisége határozza meg. Ennek függvényében, Magyarországon közel 110 városi és 19 megyei – mint regionális központok – oldal képezheti maximálisan a hírbázis alapját. Ha 110 város és a 19 megye átlagban napi 2 hírt biztosít, akkor ez napi 258 hírt jelent, aminek ha csak az ¼ részével számolunk, akkor is vezető hírügynökséget képez.

Az egyedi média-franchise rendszer jellegéből adódóan naponta akár 120 saját hírt képes generálni a Hírhatár Lapcsoport, amivel folyamatosan jelen vannak a napi aktuális hírfolyamban. Jó példa a Lapcsoport népszerűségére és vállalati struktúrájának hatékonyságára, hogy 2012-ben a Hírhatár egyik cikke kapta a legtöbb lájkot – 27000 ember fejezte ki tetszését a legnépszerűbb közösségi oldalon.

A franchise-rendszernek köszönhetően, a Hírhatár horizontálisan egymásra épülő oldalai egyedülálló lehetőséget nyújtanak reklámhirdetések, kampányok egyidejű lebonyolítására is, aminek ellenértéke a lapok felelős szerkesztőinek, a franchise partnereknek nyújt bevételi forrást.

A franchise központ közeli és távlati tervei között szerepel a Lapcsoport teljes körű technikai és dizájn megújítása, célul tűzték ki, hogy a még lefedetlen területeken is elinduljanak a Hírhatár oldalak, valamint a terjeszkedésre vonatkozóan, Románián kívül további határokon átnyúló terveik is vannak.


népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.