2013.09.20.

Helyben vagyunk

Már több mint 80 regionális Hírhatár Online hírportál hozza el az "Önöknek-Önökről" szóló híreket szerte Magyarországon és Romániában.

A 2010-ben indított Hírhatár egy olyan franchise rendszerben működő civil hírportál, amely újszerű formai hátterével nemcsak egy független médiafelületet, hanem egyben hiteles hírügynökséget is teremtett. A koncepció alapja, hogy akár a legkisebb települések is rendelkezzenek egy olyan online felülettel, ahol helyi szerkesztőség tudósítja az adott terület híreit. A hálózat alulról építkezve először egyes városokban indított helyi portálokat, a lokális híreket pedig a megyei oldalak fogják közre. 2013-ra fejeződött be a Lapcsoport magyarországi stratégiai fejlesztése, a központi Hírhatár oldal, mint önálló szerkesztőség elindulásával. A májusban indult országos portál kiemelkedő sikereket ért el a látogatottság vonatkozásában, 4 hónap alatt már több mint tízezer rajongója van oldalnak.

A Hírhatár franchise napjainkban összesen 81 hírportált számlál, ebből hatot Romániában. A hálózat továbbra is keresi partnereit Magyarországon és a környező országokban, elsősorban Szlovákia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország és Ausztria területén. Hazánk és Románia kivételével országos Master Franchise jog átvételére is van lehetőség.

A két évre szóló franchise licence megszerzéséhez szükséges csatlakozási díj az adott település lélekszámától függően 50 és 200 ezer forint között lehet, megyék esetén pedig 500 ezer forint. A franchise átvevő részéről azonban nem elegendő csupán megfizetni a licence díjat, hanem egy pályázaton is részt kell venni, hogy szerkesztői alkalmasságáról tanúbizonyságot tegyen, valamint rendelkeznie kell vállalkozói affinitással, önálló munkavégzésre alkalmas hozzáállással, kreatív menedzserszemlélettel, stressz tűrő és jó kommunikációs, kapcsolatteremtő, érdekérvényesítő képességgel.

A partnerek munkáját a szükséges szoftverekkel, technikai felügyelettel, egységes arculattal, tréningekkel, marketinggel és hírlevél küldő szolgáltatással segítik teljes körűen, ami a szerkesztőségek színvonalas munkájához elengedhetetlenül szükséges. A márka és a megszerzett reputációval együtt a franchise jog átvételét a központ elsősorban azoknak ajánlja, akik szeretnének önálló hírportált elindítani, saját szerkesztőséget alapítani és praktikusan, a járatlan utat elkerülve szeretnének vállalkozni.

A városi oldalak számát a 10 ezer főnél magasabb lélekszámú települések mennyisége határozza meg. Ennek függvényében, Magyarországon közel 110 városi és 19 megyei – mint regionális központok – oldal képezheti maximálisan a hírbázis alapját. Ha 110 város és a 19 megye átlagban napi 2 hírt biztosít, akkor ez napi 258 hírt jelent, aminek ha csak az ¼ részével számolunk, akkor is vezető hírügynökséget képez. Hírhatár Online Lapcsoport Magyarországon

Az egyedi média-franchise rendszer jellegéből adódóan naponta akár 120 saját hírt képes generálni a Hírhatár Lapcsoport, amivel folyamatosan jelen vannak a napi aktuális hírfolyamban. Jó példa a Lapcsoport népszerűségére és vállalati struktúrájának hatékonyságára, hogy 2012-ben a Hírhatár egyik cikke kapta a legtöbb lájkot – 27000 ember fejezte ki tetszését a legnépszerűbb közösségi oldalon.

A franchise-rendszernek köszönhetően, a Hírhatár horizontálisan egymásra épülő oldalai egyedülálló lehetőséget nyújtanak reklámhirdetések, kampányok egyidejű lebonyolítására is, aminek ellenértéke a lapok felelős szerkesztőinek, a franchise partnereknek nyújt bevételi forrást.

A franchise központ közeli és távlati tervei között szerepel a Lapcsoport teljes körű technikai és dizájn megújítása, célul tűzték ki, hogy a még lefedetlen területeken is elinduljanak a Hírhatár oldalak, valamint a terjeszkedésre vonatkozóan, Románián kívül további határokon átnyúló terveik is vannak.

Helyben vagyunk

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank