2013.09.18.

Jön a 4. The Body Shop

Szeptember 19-én nyitja meg kapuit a kozmetikai és szépségápolási termékeket kínáló hálózat negyedik üzlete.

A The Body Shop márkát 1976-ban alapította Anita Roddick emberi jogi aktivista Angliában. Hazánkban a franchise hálózat csak 36 évvel az alapítást követően, 2012 áprilisában jelent meg az első márkabolt kialakításával az Aréna Plázában. A márka – a várakozásoknak megfelelően – hamar nagy népszerűségre tett szert, amit jól mutat, hogy kevesebb, mint másfél év alatt már a negyedik üzletét indítja a hálózat. Nyitás szeptember 19-én, csütörtökön a budapesti Árkád Bevásárlóközpontban.

The Body Shop Aréna Pláza

A The Body Shop termékek növényi alapokra épülnek. A cég az állatkísérletek heves ellenzője, a kozmetikumokban felhasznált növényeket "fair trade" módon szerzi be és fontosnak tartja a környezettudatosságot. A márka idén elnyerte a magyarországi Superbrands díjat.

A jelenleg a L’Oreál tulajdonában lévő The Body Shop hálózatnak ma 2400 üzlete van a világ 61 országában, aminek fényében különösen későinek hathat a magyarországi megjelenés, de ahogy Banga Sándor, a hazai mester jog tulajdonosa egy korábbi interjúban elmondta „az, hogy Magyarországon a környező országokhoz képest viszonylag későn jelent meg a The Body Shop, nem a magyar piac sajátosságaira vezethető vissza. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a megelőző években más, Európán kívüli piacokra koncentráltak, valamint az is közrejátszott, hogy a cég nagyon alapos vizsgálatoknak veti alá a célország piacait és a lehetséges partnereket is, ami rengeteg időt vesz igénybe.”

Mivel Magyarországon a fővárosban koncentrálódik leginkább a vásárlóerő, eddig kizárólag Budapesten nyitott a The Body Shop és ez a közeljövőben valószínűleg még nem fog változni. A Budapesttől távol élő rajongókat egyelőre a web áruházon keresztül szolgálják ki. „Tudjuk, hogy sok nagyvárosban és kis falvakban is élnek olyanok, akik már ismerik és szeretik ezeket a kozmetikumokat, így mindenképpen szeretnénk majd Budapesten kívüli üzleteket is, de ehhez először a fővárost kell meghódítanunk” – mondta el Banga Sándor.

A magyarországi terjeszkedési tervek kapcsán a hazai mester franchise tulajdonostól azt is megtudtuk, hogy nem tervezik egyéni franchise partnerek bevonását.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank