Az üdülőfalu hálózat első magyar tagja

A Duna Residence névre keresztelt apartman park 2013-tól immár a Landal Green Parks hálózatában üzemel tovább. A ”holland falu” a magyar vendégek előtt is egyre tágabbra nyitja kapuját.
Kedd
2013.09.10.
A Duna Residence apartman park 2013-tól egy elismert nemzetközi franchise hálózat, a Landal Green Parks flottájába tartozik.
 

Már túl van a 2 milliárd forintos értéken, és tovább folytatódik az a turisztikai beruházás, amely tisztán holland ingatlanfejlesztésként indult el Északnyugat-Magyarországon az ezredfordulón. 2010 novemberében készült el a Duna Residence apartman park multifunkcionális központi épülete, mely Dunaszentmiklós ”holland falujának” szíve is egyben. A több mint 2 milliárd forint értékű beruházással már 102 apartman – ebből 20 luxus apartman – került átadásra.

A Duna Residence további hasznosítási és fejlesztési tervei kapcsán Váczi Lajos parkmenedzser az OGH Hírügynökségnek elmondta, jelenleg az energia megtakarításra fókuszálnak: a központi épületben folyamatban van a napenergia-hasznosítással kapcsolatos projekt előkészítése, de bővítés előtt áll a wellness részleg is, mivel a helyi igények bővültek, egyre több környék- és megyebeli, budapesti, valamint szlovák vendég érkezik. A vendéglátás, a szobák, az integrált telefon-internet-tv rendszer fejlesztése is napirenden van. Mindennek a célja, hogy konferencia, rendezvény, üzleti és gasztronómiai események helyszíneként még vonzóbb célponttá tegyék a ”holland falut”, és egyre inkább kitárják kapuját a magyar vendégek felé is.

A Landal Hollandiából indult el hódító útjára és jelenleg a Wyndham Worldwide csoport egyik üzleti egységének, a Wyndham Exchange and Rentals-nak a tagja. A dinamikusan fejlődő hálózat piacvezető pozíciót tölt be Európában az apartman üdülőkomplexumok üzemeltetésében és bérbeadásában. A Landal franchise hálózatban több mint 70 üdülőpark található jelenleg összesen mintegy 12.000 ingatlannal. A mintegy 16 millió lakosú Hollandiában 51 üdülőpark van már a Landal Green Parks szárnyai alatt, Németország, Belgium, Ausztria, Svájc, Csehország után pedig immár Magyarországon is jelen vannak.

„A Landal név fogalom az üdülők között, egy olyan nemzetközi minőségi sztenderdet jelent, amelynek különösen nagy vonzereje van a hollandok számára. Nagy becsben tartják a természethez való közelséget, a környezetvédelmet, a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot. Nem véletlen, hogy a vendéglátásban, cateringben is a helyi – 50-60 kilométeres körzetben található – őstermelőket részesíti előnyben az alapanyagok beszerzésénél” – mondta el Váczi Lajos.