2013.09.05.

Jövőre beindulhat az Office Depot

Stabilizálta helyzetét, így a jövő évet már bővüléssel és nyereséggel zárhatja az Office Depot magyarországi cége.

Az Office Depot közleményében ismertette, hogy az amerikai anyavállalat tavaly télen a Central-Fundnak adta el az immár három éve veszteséges magyarországi hálózatát. Az anyacég belátta: a magyar piacon az üzleti modellje nem hozza a várt eredményt, ezért olyan befektetőt keresett, amely a márkanevet jobban tudja menedzselni Magyarországon. Az Office Depot-val kötött franchise szerződés értelmében, a Central-Fund tíz évre kapta meg a névhasználati jogot.

Office Depot belső Fotó Office Depot

Három év alatt 47 százalékkal csökkent az Offie Depot forgalma Magyarországon, jövőre azonban már kisebb növekedés várható. A cég éves árbevétele várhatóan 4,5 milliárd forint lesz 2013-ban, az előző évi 4,4 milliárdhoz képest.

Az Office Depot Hungary forgalma három év alatt közel felére, 8,4 milliárd forintról 4,4 milliárdra csökkent 2012-re, miközben bezárt a 17 áruház fele is. Az idei első nyolc hónapban azonban stabilizálódott a vállalat, megállították a piacvesztést, csökkentették a költségeket és megerősítették a vevők és beszállítók bizalmát - áll a közleményben.

Mindezek eredményeként megállt az évek óta évi 15-20 százalékkal hanyatló kiskereskedelmi forgalom csökkenése, sőt arra számítanak, hogy az év hátralevő részében növekedésre vált. Az online értékesítés volumene az elmúlt hónapokban megduplázódott. A terv továbbra is az, hogy két éven belül a teljes forgalom negyede már elektronikus csatornákon keresztül valósuljon meg.

"A magyar cég az elmúlt hónapokban jelentős erőfeszítéseket tett az önállóság irányába" - ismerteti a közleményben Miholek István ügyvezető igazgató, aki résztulajdonosa is a cégnek. A teljes árukészletnek ma már csak harmada származik a korábbi anyacégtől, a többit magyarországi cégektől és kereskedőktől szerzik be. Az önállósodás része a teljesen új informatikai rendszer bevezetése is. Az Oracle alapú rendszerben működik majd az egységes web shop és a készletgazdálkodás is.

Az Office Depot 1986-ban alakult a floridai Delray Beachben, Magyarországon 1997 óta van jelen. Jelenleg hat áruház található Budapesten és egy-egy Győrben, Dunakeszin, valamint Törökbálinton. A magyarországi vállalat több mint 200 munkavállalót foglalkoztat, 2012-es árbevétele mintegy 4,4 milliárd forint volt.

Jövőre beindulhat az Office Depot

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank