Gyorsétterembe oltott amerikai álom

A hálózat még idén szeretne megjelenni Lettországban, Litvániában, Grúziában és Ukrajnában is. Ukrajna hasonló potenciállal rendelkezik, mint Románia, ahol a 2012 áprilisában indított első étterem óta további 15 Subway nyitott meg.
Kedd
27.08.2013
Közel félévszázada indult az első Subway. Nemrég Romániában megnyitott a négyezredik európai étterem.
 

Mérföldkőhöz érkezett a Subway franchise, amely a bukaresti Gara de Nord pályaudvaron nyílt egységgel négyezerre növelte éttermeinek számát Európában. A Subway franchise partnereként az étterem tulajdonosa egy étkeztetési szolgáltatásokat kínáló kiskereskedő, az LS Travel Retail. Az LS Travel több éttermet is üzemeltet forgalmas vasútállomásokon, pályaudvarok közelében. „Nagy megtiszteltetés a 4000. európai Subway tulajdonosának lenni. A vásárlók imádják azokat a lehetőségeket, amelyek közül választhatnak, és mindig élvezik, hogy kedvük szerint készítjük el szendvicsüket. Ez a tökéletes étkezési opció útközben” – nyilatkozta Madalina Grama üzletvezető.

Az első európai Subway 1996-ban nyílt Brightonban, ma Európában a franchise hálózat 31 országban van jelen éttermeivel, Izlandtól Oroszországig. A román fővárosban nyílt jubileumi étterem jól mutatja, hogy Európa fontos piaca a hálózatnak. „A Subway már több mint 4000 étteremmel rendelkezik Európában, ahol a kontinens recessziója és ingatag fellendülése idején is folytatta dinamikus növekedését” – nyilatkozta egy interjúban regionális igazgató asszisztens, Mike Charest, aki hozzátette „Észak-Amerika után Európa a legerősebb, leggyorsabban növekvő nemzetközi piac a Subway számára és ez továbbra is így lesz.”

Magyarországon 2005-ben jelent meg a hálózat és – a hamarosan nyíló két új étteremmel – már 16-ra nő a Subway egységek száma hazánkban. A két legújabb ”családtag” Budapesten és Szegeden kerül kialakításra. A gyorsétterem lánc hosszú távú tervei értelmében 2020-ig közel 100 étterem fog működni Magyarországon.

--

A Subway sztori
1965-ben a 17 éves Fred DeLuca egy piknik során megkérdezte a család egy barátját, Dr. Buck-ot, nem tud-e valami megoldást arra, hogyan tudná előteremteni az egyetemhez szükséges pénzt. Dr. Buck ekkor azt tanácsolta a fiatal DeLucának, hogy nyisson egy ’submarine’ szendvics üzletet. A fiatal DeLuca a Dr. Bucktól kapott ezerdolláros csekkel a zsebében megnyitotta első – friss salátákat és húsokat speciális kenyérben kínáló – szendvics bárját a connecticuti Bridgeport-nál. A többi már történelem.


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013