A franchise központ (a négy ország kivételével) a világ minden pontján keres mester partnereket. Azon országok esetén, ahol a hálózat saját maga üzemeltet Kizman Travel portált (így Magyarországon is), ott egy már működő, kiépített szállásfoglaló rendszer átvételére van lehetőség.
Hétfő
2013.08.26.
3 év alatt 16 országban jelent meg és újabb piacokat hódít a Kizman Travel. Minden országból keresnek partnereket.
 

A 2010-ben indult Kizman Travel hálózat egy online szállásfoglaló portál rendszert jelent, amelynek célja, hogy a világ minden országában elérhetővé tegye a hagyományosnál hatékonyabb szállásfoglaló, valamint ügyfélbővítő szolgáltatásait. A gyors fejlődés eredményeként a magyarországi portfólió már közel 1500 szálláshelyet tartalmaz és – a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően – a hálózat forgalma dinamikusan növekszik. „Jelenleg átlagosan 20-30 foglalás és 80-100 ajánlatkérés érkezik be hozzánk naponta, de nyáron például napi 80-100 foglalás is előfordul” – tudtuk meg Kizman István hálózattulajdonostól. Magyarország mellett a hálózat további 11 országban van jelen saját üzemeltetésű portáljaival, négyben pedig franchise partnerek bevonásával.

A Kizman Travel oldalak alapszolgáltatásai a szállásadók, illetve a leendő vendégek számára egyaránt egy könnyen áttekinthető, jól kezelhető online szállásfoglalási portált jelent az igényeknek megfelelő, folyamatos fejlesztéssekkel. A szabadon választható, vendégforgalom fokozó marketing- és technológiai megoldásokkal, valamint eredmény centrikus opciós ajánlatokkal pedig igyekeznek szállásadó ügyfeleik céljainak megvalósulását elősegíteni.

A franchise központ gyakorlatilag mindent biztosít az országos Kizman Travel partnerek számára: az informatikai hátteret, saját szervert és web oldalt, 24 órás webmester szolgáltatást, automatikus foglalási és hírlevél rendszert, kezdeti oktatást, rendszerszintű marketinget és a teljes know-how-t magába foglaló, háromszáz oldalas franchise kézikönyvet is.

A franchise partnerek bevételét jelenti az összes belföldön foglalt szállás utáni 10 százalékos jutalék, valamint a mester partnerek – az ország lakosságának méretétől függően – egyéni franchise partnerek bevonásával tovább is értékesíthetik a licence jogokat. „A mester partnerek megkapnak egy jogot, nekünk pedig természetesen az a célunk, hogy a partner minél jobban kihasználja azt” – mondta el Kizman István.

A Kizman Travel mester partnerévé váláshoz 2-6 millió forintos befektetésre van szükség az adott ország méretétől függően, valamint a havi royalty, a marketing és a webmesteri díj jelenti a partnerek pénzügyi kötelezettségeit.

A Kizman Travel partnerek működési költségei igen alacsonyak, köszönhetően egyrészt annak, hogy a konkrét munkavégzéshez nincs szükség irodára, másrészt az oldal működtetése körüli teendőket 1 adminisztrátor el tudja látni, aki lehet maga a mester franchise partner vagy egy általa kinevezett alkalmazott.