„Jelenleg 16 szalonnal rendelkezünk, a Dunántúlra és a keleti régiókra fókuszálunk, de alapvetően Magyarország egész területéről keresünk partnereket” – Kőműves Kata, ügyvezető.
Hétfő
2013.08.05.
Magyarország egész területéről várja franchise partnerek jelentkezését a sóbányák valódi mikroklímáját reprodukáló Indiso hálózat.
 

A légúti betegségek természetes kezelési módszere a Speleo (sóbánya) terápia. A száraz só terápia számos légúti betegséget (asztma, allergia, krupp, bronchitis, COPD, fül-orr-gégészeti) előz meg és kezel magas hatásfokkal, erősíti az immunrendszert és a szervezet önregeneráló képességét. A 100 százalékban természetes, mellékhatásoktól mentes kezelési módszert az Indiso franchise klinikák egy olyan orvosi műszer segítségével biztosítják, ami egy sóbánya valódi mikroklímáját reprodukálja. Ennek, valamint az erre kidolgozott franchise modellnek köszönhetően, országszerte van lehetőség ilyen klinika kialakítására.

Az Indiso Speleo száraz só terápia orvosi kontroll és szakasszisztencia mellett zajlik és egy teljes só terápiás kúra 10 vagy 20 kezelési alkalomból áll, függően a betegség krónikusságától, illetve a kezelés céljától. Az ideális Indiso klinikán, egy kb. 40-50 négyzetméteres helyen ki kell alakítani egy előteret/recepciót, egy-egy gyerek- és felnőtt kezelőt, valamint egy külön szobát az orvosnak, ahol a vizsgálatokat, konzultációt és szaktanácsadást végzi. Ugyanakkor a koncepció valamelyest rugalmas és arra is van lehetőség, hogy az orvossal úgy kössenek szerződést, hogy ő a saját rendelőjében fogadja az ügyfeleket, míg a terápia a fizikoterápiás szakasszisztens irányítása alatt, a klinikán zajlik.

A klinika megfelelő kialakítása mellett további elvárás – és a vállalkozás működésének szempontjából különösen fontos – a megfelelő munkaerő megtalálása is. „Minden Indiso szalon valahol egy magánklinika, ezért a hatékony szolgáltatások mellett nagyon fontos, hogy érezzék az ügyfelek, hogy odafigyelnek rájuk” - tudtuk meg Kőműves Katától, az Indiso Kft. ügyvezetőjétől, aki hozzátette – „a tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a klinikák, ahol szimpatikus, kommunikatívabb tulajdonosok és asszisztensek dolgoznak, azok jobban mennek. Ez hihetetlenül sokat számít.”

A franchise partnerré válás költségei az egyszeri belépési díj, valamint a havi rendszerességű royalty, utóbbi csak a szerződéskötést követő hetedik hónappal kezdődően. „A franchise modell értelmében az első félévet a befutás időszakának tekintjük, így ezalatt az idő alatt mentesítjük franchise partnereinket a havi royalty díj alól, az csak a félév letelte után lép életbe.”

Minden franchise partner egy adott régióért felel, ahol kizárólagossági joggal is rendelkezik. A régiók Budapesten általában három kerület együttesét, míg a fővároson kívül 50-70 ezres lakosú területeket jelentenek. „Hazánkban az országos lefedettség a cél. Már 16 partnerrel rendelkezünk, jelenleg a Dunántúlra és a keleti régiókra fókuszálunk, de alapvetően Magyarország egész területéről keresünk partnereket” – mondta el a hazai hálózatfejlesztésért felelős ügyvezető.