Nem lesz vidéken Marks & Spencer

A 128 éves múltra visszatekintő Marks & Spencer 730 brit egysége több mint 21 millió embert szolgál ki hetente Nagy-Britanniában, és további 44 országban van jelen csaknem 400 üzletével.
Kedd
2013.07.30.
Bezárnak a fővároson kívüli Marks & Spencer üzletek és a budapesti egységek tulajdonjogai is a brit központhoz kerülnek.
 

A Marks & Spencer (M&S) bejelentette, hogy átalakítja magyarországi üzleti modelljét - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a franchise partner S Modell döntése következtében a franchise rendszerben üzemeltetett öt vidéki M&S üzletet azonnali hatállyal bezárják, a M&S pedig a hat budapesti franchise üzletének teljes tulajdonjogát átveszi, ezzel stratégiájának fókuszpontjába a főváros kerül.

Steve Kemp, a Marks & Spencer Hungary Country Managere elmondta: „A M&S több mint 20 éve van jelen a magyar piacon, és elkötelezett a további működés mellett. Sajnáljuk, hogy franchise partnerünk a többi öt magyarországi bolt bezárása mellett döntött. Alaposan mérlegeltük a rendelkezésünkre álló lehetőségeket, és megerősítem, hogy hat budapesti üzletünk a jövőben is várja a vásárlókat. Ezzel 120, ezekben az üzletekben dolgozó kollégánknak biztosítunk a jövőben is munkát” – és hozzátette – „az S Modellel szorosan együttműködve azon dolgozunk, hogy segítsük a munkatársakat ezekben a nehéz időkben. Szeretnénk megköszönni nekik kemény munkájukat és elkötelezettségüket.”

A sajtónyilatkozat nem tért ki arra, hogy mi áll a franchise partner S Modell döntésének hátterében, azonban a hálózat globálisan is nehéz évet zárt tavaly – eladásai még Karácsonykor is a várakozásokon alul maradtak. 2012-ben 3,8 százalékkal esett vissza a Marks & Spencers forgalma az előző éves adatokhoz képest.