2013.06.24.

Határtalan hírek

A Hírhatár Online Lapcsoport internetes platformot kínál csatlakozni vágyó franchise partnereinek.

A Hírhatár egy olyan franchise rendszerben működő civil hírportál, amely újszerű formai hátterével nemcsak egy független médiafelületet, hanem egyben hiteles hírügynökséget is teremtett. A koncepció alapja, hogy akár a legkisebb települések is rendelkezzenek egy olyan online felülettel, ahol helyi szerkesztőség tudósítja az adott terület „Önöknek – Önökről” szóló híreit – ezzel garanciát nyújtva az információk hitelességéről. Rosenberg Tamás, a hírcsoport tulajdonosa a kereskedelemben működő franchise rendszerek elemeire építkezve hozta létre azoknak online megfelelőjét.

Hírhatár weboldal

A Hírhatár weboldalak napi politikától mentes, aktuális híreket közölnek, ami a helyi lakosságot valóban érdekli.

Csupán három éve hozták létre, de Magyarországon már kiterjedt hálózattal rendelkezik a Hírhatár, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az oldalak napi politikától mentes, aktuális híreket közölnek, ami a helyi lakosságot valóban érdekli. „Szélsőségesen gondolkodó újságírókat mellőzve alakítjuk ki szerkesztőségeinket. Magyarországon naponta szembetalálják magukat az újságírók azzal a problémával, hogy egy számukra fontos közérdekű információ nem kerülhet be az országos médiába, mivel azok nagyon irányítottan közvetítik a híreket. Ezzel szemben a Hírhatár szerkesztői nem megfelelési kényszerből írják a cikkeket.” – mondta el Rosenberg Tamás.

A rendszer jellegéből adódóan naponta akár 120 hiteles saját hírt képes generálni a csoport, amivel rendkívül jó helyezést érnek el a keresőoldalakon. A franchise licence megszerzéséhez szükséges csatlakozási díj az adott település lélekszámától függően van meghatározva, azonban nem elegendő csupán megfizetni a licence díjat, hanem egy pályázaton is részt kell venni, hogy szerkesztői alkalmasságunkról tanúbizonyságot tegyünk. A partnerek szerkesztői munkáját a szükséges szoftverekkel, egységes arculattal, tréninggel, és marketinggel segítik.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank