2013.08.13.

Hitelesített élelmiszer

A vásárlói tudatosság áll a CEFF tevékenységének középpontjában. A cseh cég elindítaná franchise programját Magyarországon.

A Certified E-Friendly Food (CEFF) elsősorban kereskedelmi hálózatok számára értékesített, élelmiszerekre vonatkozó bizonyítványok kiállításával foglalkozik. A tanúsítványt kérhetik gyártók, forgalmazók, kiskereskedelmi láncok és egyéni vállalkozók is. Az élelmiszergyártók 315 eurót fizetnek évente minden, a CEFF által hitelesített termék után (a termék nem tartalmaz adalékanyagokat, tartósítószereket, mesterséges színezékeket, édesítőszereket, glutamátokat). A franchise központ és a partnerek egy hiteles laboratóriumban, véletlenszerűen kiválasztott minta alapján rendszeresen tesztelik a CEFF logóval ellátott termékeket. Ennek költsége 60 euró. A központ adatai alapján a franchise partnerek az első évben átlagosan 100 tanúsítványt tudnak értékesíteni, a másodikban 500-at és a harmadik évben már könnyen elérik az ezres határt.
A tanúsítványok növekvő száma többek közt azért reális, mert azokat általában évről-évre megújítják. - „A tapasztalataink azt mutatják, hogy a gyártók és a kereskedelmi hálózatok 99 százaléka megvásárolja a következő egy évre is a CEFF bizonyítványt. Többnyire a visszamondások is egyszerűen az üzleti tevékenység beszüntetése miatt történnek” – mondta el Jitka Palatová, a CEFF hálózatfejlesztési menedzsere.

Egészségtudatos vásárló Fotó Certified E-Friendly Food

A Certified E-Friendly Food franchise partnerek oktatáson és képzéseken vesznek részt, ahol megtanulják többek közt azt is, hogy hogyan lehet megnyerni a vásárlókat.

Ahhoz, hogy a franchise partnerek egy sikeres vállalkozást tudjanak működtetni, képesnek kell lenniük a gyártók, forgalmazók termékeinek erősítésére a CEFF logó felhasználásával - az egészségesség megerősítéséhez. Annak érdekében, hogy ennek mikéntjét a partnerek megfelelően elsajátíthassák, a franchise központ rendszeresen szervez képzéseket azokról az élelmiszer-összetevőkről, adalékanyagokról, amik kedvezően befolyásolják a vásárlók egészségét. A franchise partnerek marketingtámogatást is kapnak és népszerűsíthetik a hitelesített termékeket a központ által biztosított online felületeken is. Az induláshoz szükséges teljes befektetés a partnerek részéről ötezer euró, amiből négyezer a belépési díj.

A franchise átvevőkkel szemben nem követelmény szakirányú végzettség, viszont olyan üzleti tapasztalat megléte igen, aminek során közvetlen kapcsolatba kerültek az ügyfelekkel. További elvárás – a nemzetközi adatbázisok és kapcsolattartás következtében – az angol nyelvtudás, valamint alapfokú számítógépes ismeretek a webes felületek kezeléséhez. A partnereknek ezek mellett egy felszerelt irodára (számítógép, laptop, stb.) és saját autóra is szükségük lesz.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank