2013.05.06.

Megújuló energiára épülő magyar franchise

Az NRG Eco-Store folyamatosan bővíti hálózatát és az ország egész területén keresi partnereit.

Egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy megújuló energiaforrásokkal biztosítsuk áramellátásunkat. Ezt a globális tendenciát még ideje előtt felismerték a több mint tizenöt éve működő Kautéla Zrt. alapítói, és hazánkban elsők között kezdték meg működésüket, egy akkor még kevésbé ismert területen. Mára egy olyan franchise-hálózattá nőtte ki magát a vállalkozás, ahol a partnerek megújuló energiaforrásokkal (napenergia, szélenergia, biomassza, geotermikus energia, vízi energia) működő eszközök és rendszerek teljes spektrumát kínálják ügyfeleiknek NRG Eco-Store név alatt.

NRG Eco-Store belső tér

A legtöbb esetben a partnerek számára a legnagyobb értéket az a szakmai tudás képviseli, amelyet a felkészítő tréningeken szereznek meg.

A vállalkozás 2008-ban azért döntött amellett, hogy franchise-hálózatot épít ki, mert a megnövekedett forgalommal nem tudták logisztikailag megoldani a termékek párhuzamos értékesítését és telepítését is. A mai struktúra szerint a megrendelések – mind kereskedelmi, mind kivitelezési - a központba érkeznek, ahonnan továbbítják őket az adott terület képviselőinek.- Leendő franchise-átvevőinktől nem elvárás, hogy különösebb szakmai előképzettséggel rendelkezzenek. Viszont az fontos, hogy legyen alap műszaki érzékük és motiváltak legyenek tanulni. Körülbelül két hónapig tart a képzés, mely idő alatt partnereink megismerik a termékeket és elsajátítják az alapvető gyakorlati tudást.– mondta Lőrinc László, a Kautéla Zrt. vezérigazgatója.

Nagyságrendileg 20 ezer eurós tőke szükséges és egy megfelelő üzlethelyiség ahhoz, hogy valaki elindíthassa saját NRG Eco-Store egységét. A belépési díjnak körülbelül 25%-a teszi ki a szakmai képzés árát, a fennmaradó összeget pedig termékek vásárlására kell felhasználni, melyek a bemutatóteremben kapnak helyet. Kiemelendő, hogy a franchise egységek nem tartoznak royalty-díjjal az átadó felé. Az egyetlen kikötés, hogy a Kautéla Zrt. által gyártott, illetve forgalmazott termékeket kell árusítania a partnereknek.

Jelenleg a hálózat Horvátországban, Ukrajnában, Romániában, Szerbiában, Izraelben és az Egyesült Államokban is rendelkezik már üzlettel és még ennél is több országban telepíti rendszereit.

Megújuló energiára épülő magyar franchise

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank