2013.04.25.

Shop in shop

A Dr. Frutti úgy alakította ki franchise modelljét, hogy működő vendéglátóegységek kínálatát egészíti ki smoothie italaival.

A smoothie röviden megfogalmazva egy teljesen gyümölcsalapú turmix. Széleskörű fogyasztása a kilencvenes évek második felében terjedt el az Egyesült Államokban, ahol elsősorban fagylaltozókban és egészséges élelmiszereket árusító boltokban vált állandó termékké. A globálisan jelentkező selfness/wellness központú gondolkodás és életvitel hazánkban is egyre több fogyasztót ösztönöz arra, hogy egészségtudatosan táplálkozzon, mely tendencia egyre növekvő keresletet eredményez a természetes alapanyagokból készült termékek iránt. Ezt a jelenséget felismerve jött létre a Dr. Frutti franchise, amely sajátos rendszert alakított ki a smoothie gyümölcsitalok értékesítésére. Az italok legfontosabb, egyedi alapanyaga Magyarországon készül, saját fejlesztésű technológiával . A franchise „shop in shop” jelleggel működik, ami azt jelenti, hogy nem önálló italbárokat létesítenek, hanem különböző vendéglátóegységek partnereként bővítik azok italkínálatát.

smoothie

Az italok legfontosabb, egyedi alapanyaga Magyarországon készül, saját fejlesztésű technológiával.

Szabó Ádám, a Dr. Frutti ügyvezetője 2009 nyarán kötötte meg az első együttműködésről szóló megállapodást és mára több mint 200 franchise partnerrel dolgozik együtt. „Kezdetben nehéz volt érvényesülni név és referencia nélkül, de bíztunk a termék sikerében, és az elmúlt másfél évben rohamosan megnövekedett partnereink száma. Ez annak is köszönhető, hogy alacsony befektetéssel, minimális kockázattal és rugalmas feltételekkel alakítottuk ki franchise koncepciónkat.”

Az egyediséget az a saját fejlesztésű eljárás biztosítja, amely során a friss gyümölcsök pár órán belül fagyasztva bekerülnek egy speciális tasakba, ami egészen az ital elkészítéséig megőrzi a gyümölcsben található vitaminokat és ízeket, szemben a „friss” gyümölccsel, ami akár heteket is állhat a polcokon - veszítve minőségéből. A Dr.Frutti kizárólagos licence alatt végezheti tevékenységét, mivel Magyarországon más nem használja az említett technológiát.

A belépési díj tartalmazza az ital elkészítéséhez szükséges gépet, és az induláshoz szükséges minden kiegészítőt, a partnerek egyetlen költsége a „gyümölcstasakok” megvásárlása. „Az elmúlt pár év tapasztalata azt mutatja, hogy általánosan a 4-5 csillagos szállodákban, wellness központokban, kávézókban és sportközpontokban fogy a legtöbb smoothie.”

A Dr. Frutti Magyarországon minden 10,000 lélekszám feletti városban keres potenciális partnereket, külföldön Szlovákia után várhatóan Ausztriában, Csehországban és Oroszországban lesznek elérhetőek a gyümölcsitalok.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank