Új autókölcsönző Magyarországon

Magyarország elsősorban a növekvő turizmus és az országba beáramló külföldi befektetések miatt jelent vonzó piacot a hálózat számára.
Kedd
2013.04.23.
Legújabb franchise partnere révén, Magyarországon is megjelenik az Enterprise Rent-A-Car hálózat.
 

Az Enterprise Rent-A-Car autókölcsönző hálózat bejelentette legújabb franchise partnerét, a németországi Megadrive Autovermietung GmbH személyében, aki Magyarországon, Ausztriában és Szlovákiában lesz felelős a lendületesen terjeszkedő Enterprise hálózat fejlesztéséért. A három új piaccal az Enterprise elmélyíti jelenlétét Közép Európában, miközben folytatja vállalati terjeszkedését Nagy-Britannia, Írország, Franciaország, Spanyolország és Németország piacain, illetve franchise hálózatának bővítését Dél- és Kelet Európában.

A három új piac azt jelenti az Enterprise számára, hogy a márka zászlóshajója Európa szerte 23 országban képviselteti magát, amely országok összesen az európai autókölcsönző piac 90 százalékát adják. A földrajzi elhelyezkedés mellett Magyarország és Szlovákia piacai elsősorban a növekvő turizmus és a beáramló külföldi befektetések miatt jelentenek vonzó piacot a hálózat számára, míg Ausztria az egyik legforgalmasabb célpont a szabadidős és üzleti utazók számára – írta a hálózat közleményében. A 2008-ban alapított Megadrive Autovermietung 12 telephellyel rendelkezik Ausztriában, két képviselettel Magyarországon és néggyel Szlovákiában.

Peter A. Smith, az Enterprise franchise hálózatért felelős alelnöke elmondta - „Örömünkre szolgál, hogy Európában ilyen nagy étvágyat találtunk a partneri együttműködés iránt. Csak az olyan erős, független és saját tulajdonú vállalkozások támogatásával tudjuk növelni és erősíteni jelenlétünket a kontinensen, mint a Megadrive.” - Az alelnök hozzátette, hogy - „sikeres terjeszkedésünk nagyrészt franchise partnereink mély piac- és helyismereteinek köszönhető, és annak az elkötelezettségnek, amellyel az ő alkalmazottaik szolgálják ki a vásárlókat, nap, mint nap. A Megadrive menedzsmenttel és személyzettel való együttműködés segített jobban megértenünk, hogy pontosan mit is akar és igényel az európai utazó a változatos piacokon, így mi is új lehetőségeket tudunk kínálni, annak érdekében, hogy kielégíthessük ezeket az igényeket.”

Az Enterprise Rent-A-Car autóbérleti szolgáltatást nyújtó érdekeltségei még az év folyamán megnyílnak a térség jelentősebb repülőterein és nagyvárosaiban.