A franchise vásár kísérőprogramjai keretében meghívott szakértők mutatják be a nemzetközi és helyi piacok nyújtotta lehetőségeket. Idén Lengyelország, Németország, Oroszország, Marokkó és a Fülöp-szigetek voltak a bemutatott piacok.
Kedd
2013.03.26.
Párizs ad otthont ezekben a napokban Európa legnagyobb franchise eseményének. A legújabb franchise trendek és koncepciók a világ minden tájáról.
 

A párizsi Porte de Versailles kiállítási központ jelenleg nagy népszerűségnek örvend az üzleti márkák világát jól ismerők között. Itt tartják ugyanis a 32. alkalommal megrendezésre kerülő Franchise Expo Paris-t, amelyen idén 420 olyan koncepcióval találkozhatnak a látogatók, amelyek franchise vagy társvállalati rendszerben bővítenék hálózatukat.

A legnagyobb arányban a gasztronómia ágazatból érkeztek kiállítók. „Arányuk az összes kiállító között 17%. Minden sarkon egy gyorsétterem vagy kávézó koncepciójába botlani, de nagy érdeklődésre tett szert több sushi-s márka is” – tájékoztat közvetlenül Párizsból Barbora Štanglová, a csehországi franchise magazin főszerkesztője. Többek közt olyan hálózatokkal lehet találkozni, mint a KFC, Brioche Dorée, Subway vagy Planet Sushi.

Érdekesség, hogy a gasztronómiai márkák mellett az idei vásáron nagy számban vannak jelen olyan vállalkozások, amelyek idős- vagy tartósan beteggondozással foglalkoznak. Ilyen márkák többek közt az ADHAP Services, a Les Menus Services vagy a ZEN Senior Services is.

A kiállításon a bankokat, ügyvéd-, jogi- és tanácsadói irodákat is számítva közel 460 vállalat képviselteti magát, amelyeknek 18 százaléka érkezett Franciaország határain túlról. Ahogy tavaly, úgy idén is a legtöbb külföldi kiállító Nyugat-Európából (főleg Spanyolország, Olaszország, Belgium, Hollandia, Németország), Nagy-Britanniából és az USA-ból érkezett.

Az idei látogatottságra vonatkozó adatokat pontosan nem tudták megmondani a szervezők, de arra számítanak, hogy megdől a tavalyi rendezvény 32 ezer fős részvételi rekordja és idén még többen látogattak el a rendezvényre.


népszerű a fórumban