Tóth Csaba 34 éves, a jogi kar elvégzése után menedzsmentképzésben is részesült. 2011 óta dolgozik a vállalatnál, amikor a cég csődvédelmet kért maga ellen.
Szerda
2013.03.20.
Új struktúrát hozott Tóth Csaba, a Fornetti Románia új vezérigazgatója, aki a Fornetti alapelveket és hagyományokat ötvözi a fiatalos lelkesedéssel.
 

Ön követi ügyvezető igazgatóként Dr. Pánczél Zoltánt, a „Fornetti Románia atyját”. Mit jelent az Ön számára elődje karrierje ebben a szakaszban?

Elsősorban nagy kihívást jelent számomra. Nem csak azért, mert elődöm, Pánczél Úr építette fel a Fornettit Romániában, de azért is, mert egy széles körű átszervezés zajlik, amely jelenleg úgy tűnik, képes lesz egy új sikertörténet elindítására itt, Romániában. Ebben az összefüggésben, azt hiszem, pályafutásom ezen új szakasza egyszerre jelent lehetőséget és felelősséget is.

Mik az első lépések, amiket a Fornetti Románia vezérigazgatójaként tenni fog? Mik a főbb célok a következő időszakra?
Úgy gondolom az első lépéseket a tulajdonosok már meg is tették, egy új irányítási struktúra kidolgozásával, ami úgy hisszük, hogy sikeresen kombinálta a Fornetti alapelveket és hagyományokat a fiatalos lelkesedéssel. A legfontosabb célunk, hogy biztosítsuk a menedzsment homogenitását és sikeresen bevezessük, alkalmazzuk az új koncepciót. Célunk, hogy új eljárásokkal javítsuk a mechanizmusokat és a belső folyamatokat, így folyamatosan jövedelmező üzletet ajánlhassuk partnereinknek és nem utolsósorban kedvező áron, kiváló minőségű termékeket a fogyasztók számára.

Szándékoznak módosítani a Fornetti franchise rendszerén? Ha igen, akkor azok mennyiben érintik a jelenlegi, illetve jövőbeli partnereket?
A Fornetti alapvetően szeretné megtartani a franchise-rendszer azon jellegzetességeit, amelyek kifejezetten a Fornettire jellemzőek, ugyanakkor szeretnénk javítani is a rendszert, annak érdekében, hogy folyamatosan meg tudjunk felelni a piaci kihívásoknak, ezáltal pedig meg tudjuk tartani a jelenlegi partnereket és újabbakat vonzzunk a hálózatunkba. Nem gondoljuk, hogy alapjaiban kéne változtatni a rendszeren, de hisszük, hogy meg kell találni azokat a kiigazításokat, amelyekkel hálózatunk vonzóbbá tehető.

A Fornetti hálózathoz Romániában mintegy 600 franchise üzlet tartozik. Mit gondol, mi tette vonzóvá a Fornettit a vállalkozók számára, akik úgy döntöttek, hogy csatlakoznak a lánchoz?
Úgy gondolom, hogy a jövedelmező üzleti lehetőség és a Fornetti személyében egy erős és professzionális partner voltak a legerősebb érvek a csatlakozók számára. Igaz, hogy az elmúlt tíz évben jelentős változások mentek végbe a piacon, de véleményem szerint még mindig vonzóak a Fornetti együttműködési feltételei a vállalkozók számára. Végső soron a cél, hogy jó üzleti partnerek segítségével képesek legyünk a fogyasztói igények kielégítésére.

(EC)