2013.03.14.

A Tesco számol a gasztronómiával

A Tesconak nagy étvágya van a franchise-hoz. A brit élelmiszervállalat megvásárolta egy étteremhálózat licence jogait.

A brit áruházlánc 48,6 millió angol fontért megvásárolta a családi alapítású Giraffe étteremhálózatot. Így új éttermek – és szélesebb vásárlási lehetőségek – bukkannak fel a nagyobb Tesco áruházakban – egyelőre csak Nagy-Britanniában, de a kiskereskedelmi cég bejelentette, hogy hamarosan bővítik a hálózatot.

Giraffe étterem Fotó Giraffe/Tesco

Egyelőre a repülőtereken nyílnak Giraffe egységek, de hamarosan a nagyobb Tesco áruházakban is megjelennek.

- "A Giraffe megvásárlása a Tesco azon stratégiájának a része, aminek értelmében fejleszteni kívánja nagyobb üzletközpontjait, hogy azok még vonzóbb helyszínként szolgáljanak a vásárlók számára. A vásárlás mellett az elkülönített éttermekben pedig az egész család kellemesen eltöltheti idejét és a Giraffe éttermek rendkívül népszerűek fogyasztói célcsoportunk körében” – mondta el Kevin Grace kereskedelmi igazgató. – „A befektetéssel értéket teremtünk, ami a fő üzletágunkhoz adódik hozzá."

A Giraffe étteremlánc alapítója egy házaspár, Russel és Juliett Joffe, akik első éttermüket Észak-Londonban nyitották 1998-ban. Ma a hálózathoz összesen 48 saját, illetve franchise egység tartozik Nagy-Britanniában és Dubaiban. Russel Joffe elmondta, hogy a Giraffe ezzel a lépéssel jóval nagyobb ismertségre, és ezáltal forgalomra tehet szert.

A Tesco számol a gasztronómiával

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank