Kimagasló év végi eredményeket jelentett az Accor csoport

Többek között olyan szállodák tartoznak az Accor Group-hoz, mint a Sofitel, a Mercure, az Ibis, vagy a Novotel.
Hétfő
2012.03.05.
„A 2011-es teljesítmény javult és azt bizonyítja, hogy helyénvaló az Accor fejlődési stratégiája” - Dennis Hennequin, az Accor Group ügyvezető igazgatója.
 

Év végi értékelőjén 27 millió eurós nyereséget jelentett Európa legnagyobb szállodalánca, a Magyarországon is tevékenykedő francia Accor csoport – a tavalyi 3,6 milliárd euróhoz képest. Bár kevesebb az adózás utáni profit, a csoport összesített tevékenysége javult; az adó előtti eredmény egyszeri tételek nélkül számolva 438 millióra nőtt a 2010-es 334 millióról.

Kimagasló teljesítményüket az is mutatja, hogy több mint 39 ezer szobát nyitottak amellett, hogy adósságukat egy év alatt 730 millió euróról 226 millióra redukálták. A vállalat remek anyagi helyzetben tudhatja magát és sikerült megszilárdítania pozícióját mind a meglévő, mind pedig a fejlődő piacokon.

Az Accor franchise családba olyan márkák tartoznak, mint az itthon is jól ismert Mercure, Sofitel, Novotel, vagy az Ibis. Hazánkban összesen 17 szállodát üzemeltet a lánc Budapesten, Szegeden, Székesfehérváron és Győrött. A szállodaszektoron kívül utalványértékesítéssel is jelen vannak Magyarországon. Az Accor Services Magyarország Kft. 2010-ben Edenred-re módosította nevét, de változatlanul őrzi vezető pozícióját a béren kívüli juttatások piacán.

pcs


Papp Csaba
újságíró